Във връзка със запитвания на журналисти от Община Пловидв информират, че тя не е със запорирани банкови сметки към настоящия момент. Това съобщиха за Радио "Фокус" - Пловдив от пресцентъра на Общината.

През месец септември 2021 г. във връзка с изпълнението на транспортния проект "Модернизиране и развитие на устойчив градски транспорт в град Пловдив“ от Управляващия орган на ОП "Региони в растеж“ бе извършена проверка, която е констатирала противоречия в реализацията на проекта. От МРРБ е наложена е финансова корекция в размер на 5% от стойността на проекта - в размер на 905 785.02 лв. Към общината е отправена покана за доброволно изпълнение.

Община Пловдив оспорва констатациите на проверяващите в Административен съд в срок. Към настоящия момент решение няма. Обжалването не спира изпълнението на искането и по тази причина УО е пристъпил към събиране чрез НАП. На 25.11.2021 г. сумата е изтеглена от сметките на община Пловдив.

Към днешна дата към ОбС е направено предложение за корекция на бюджета, с което се осигуряват средства от обект, който няма да се реализира до края на годината с цел балансиране на бюджета.