Сдружението за психо-социална подкрепа и личностно развитие в Смолян организира изложба-базар "Сътворихме с горещо сърце и сръчни ръце “, която е по повод 3 –ти декември - Международния ден на хората с увреждания, съобщи председателят на сдружението Йоланта Пойдовска. Това съобщиха от пресцентъра на Община Смолян.

Експонатите са изработени от членовете на Съюза на слепите и Съюза на инвалидите в Смолян, както и възпитаници на РЦПППО.

Със събраните средства ще бъде подкрепена каузата за развитие на възможностите на хората с увреждания за закупуване на материали и обзавеждане на творческите работилници, посочи Пойдовска. Изложбата ще бъде открита на днес в 14 часа, в залата на ресторант “Централ“.

Изложбата се организира в рамките на проект "Овластяване на жени със специфични възможности чрез придобиване на социални умения за равнопоставено участие в социалния живот“ . Проектът се реализира от Сдружението за психо-социална подкрепа за личностно развитие, финансиран чрез Българския фонд за жените.