Мениджърът на Арсенал Микел Артета не бе щастлив след загубата с 2:3 от Манчестър Юнайтед. Той призна, че е очаквал тимът му да си тръгне с нещо от гостуването на "Олд Трафорд" и е разочарован, че това не се случи.

"Разочарован съм, че не взехме нещо от този мач. Но ако трябва да бъда реалист, когато получиш три гола на "Олд Трафорд", става много трудно да си тръгнеш с добър резултат. Доволен съм от представянето ни. Хареса ми всеотдайността и куража, които нашият млад отбор показа на този стадион, но това не се оказа достатъчно", заяви Артета.

Той коментира и първия гол в мача, който падна докато Давид Де Хеа бе контузен и се превиваше на земята.

"Досега не бях виждал подобно нещо. Това бе странен гол. Ние спорехме помежду си, но не знаехме какво трябва да очакваме в тази ситуация. ВАР обаче го провери, така че голът е редовен", смята испанецът.

Накрая той анализира представянето на своя тим.

"Започнахме добре, но след това дадохме инициативата на съперника. Започнахме да губим лесни топки в опасни позиции по терена. Дадохме възможност да ни атакуват. При първия гол се бяхме прибрали твърде назад и не успяхме да се измъкнем от пресата. След това имахме контрола за кратко, но получихме още едно попадение преди почивката. Второто полувреме отново започнахме силно и доминирахме. След като изравнихме за 2:2, трябваше да натиснем и да опитаме да потърсим и победата, но отново направихме голяма грешка, която ни коства мача. Не видях дузпата и не искам да я коментирам. Целта ни е да печелим подобни сблъсъци. Макар да играхме добре, явно това не е достатъчно. Това трябва да ни бъде за урок, че трябва да правим доста неща по-добре", завърши специалистът.