Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между прокуратурата и Гюнай Сами, който се призна за виновен, че е ползвала чужд плажен инструмент, без съгласието на титуляра, съобщиха от пресцентъра на Съда.

Страните приеха за безспорно и категорично установено, че при условията на продължавано престъпление в онлайн платформа за хазартни залози, 34-годишният мъж извършил 3 успешни транзакции за общо 900 лева. През периода 09 декември 2020 г. - 15 декември 2020 г. той направил и 16 неуспешни опита за преводи на различни суми в същата платформа.

Банковата карта била собственост на пациент в COVID отделение. Гюнай бил на свиждане при познат, когато видял чуждия платежен инструмент и го взел.

34-годишния мъж е с чисто съдебно минало и работи.

Тъй като титуляра на банковата карта е починал, нанесените материални щети са били възстановени на неговите наследници.

Варненският окръжен съд одобри постигнато споразумение, след като прецени, че то не противоречи на закона и морала, подписано е доброволно и подсъдимият е наясно с последствията от него.

Гюнай Сами прие да търпи наказание от 1 година "лишаване от свобода“, чието изтърпяване се отлага с 3 години изпитателен срок. Кумулативно предвиденото наказание "глоба" не беше наложено.

Постановеният съдебен акт е окончателен и не подлежи на обжалване или протест.