***

София.

От 9.00 ч. ще се проведе първото заседание на 47-мото Народно събрание, на което ще присъстват президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, премиерът Стефан Янев и служебните министри.

***

София.

От 9.00 ч. 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Валентин Петков и други за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***

София.

От 9.30 ч. 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Асен Веселинов и други за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***

София.

От 9.30 ч. 21-ви състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Михаил Апостолов и други за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***

София.

От 10.00 ч. 6-ти състав на Специализирания наказателене съд ще разгледа дело срещу Боян Петров за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***

София.

От 10.00 ч. 19-ти състав на Специализирания наказателене съд ще разгледа дело срещу Христо Христов и други за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***

София.

От 14.00 ч. в сградата на Българска стопанска камара ще бъде даден стартът на юбилейния Х Национален конгрес на пациентските организации "Здравеопазването след пандемията: политики, инвестиции, технологии, човешки капитал“, който ще се проведе хибридно – присъствено и онлайн в платформата Тиймс.

***

София.

От 16.00 ч. 14-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Етю Тодоров и други за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***

София.

От 17.00 ч. във "Витоша Парк хотел“ ще се проведе официалната церемония от инициативата “Мисията доброволец - (не)възможна" по повод Международния ден на доброволеца.

***

Бургас.

От 11.00 ч. в Центъра за съвременно изкуство и библиотека ще се проведе Годишното информационно събитие на Оперативна програма "Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., за 2021 г.

***

Бургас.

От 18.00 часа в Културния дом на нефтохимика ще се проведе официална церемония по връчване на престижните награди "Пегас“, "Христо Фотев“ и "Петко Росен".

***

Бургас.

От 19.00 ч. в залата на Бургаската опера ще се състои спектакъл на балета "Жизел“.

***

Варна/к. к. "Св. св. Константин и Елена“.

От 18.00 часа, в хотел "Астор Гардън“ в к. к. "Св. св. Константин и Елена“ ще се проведе официална пресконференция за Европейското първенство по киокушин за мъже и жени във Варна.

***

Варна.

От 17.00 ч. в Градската художествена галерия “Борис Георгиев" ще бъде прожектиран документалният филм за дипломата филантроп, създател на “Карин дом".

***

Добрич.

От 11.20 ч. в Регионална библиотека "Дора Габе“ ще състои литературно утро по повод 120 години от рождението на Уолт Дисни.

***

Пловдив.

От 14.30 ч. в зала 3 на Пловдивски районен съд ще бъде разгледано дело срещу З. Б. К.

***

Стара Загора.

От 17.30 ч. на площада пред Общината ще бъдат запалени светлините на коледната елха.

***

Стара Загора.

От 17.30 ч. на бул. "Цар Симеон Велики“ пред Музея на религиите ще бъдат запалени светлините на 13 метрово коледно дърво – предоставено от Руското посолство в България.

***

Стара Загора.

От 19.00 ч. в Оперния театър ще се състои оперетата на "Графиня Марица“.

***

Шумен.

От 18.35 ч. в концертна зала "Проф. Венета Вичева“ ще се състои концерт на Мария – Десислава Стойчева.