Киокушин двубоите за мъже и жени ще се проведат на три татамита в Двореца на културата и спорта

Варна за поредна година е домакин на Европейското първенство по киокушин за мъже и жени. На 5 декември Дворецът на културата и спорта в морската столица ще посрещне десетки киокушин състезатели, които ще се впуснат в битки в най-тежкия стил карате за титлите на Стария континент. Състезатели от националния отбор на Българската карате киокушин федерация също ще се включат в двубоите за медали.

В петък, на 3 декември, от 18:00 часа в хотел “Астор Гардън", Св. Св. Константин и Елена, ще се проведе официална пресконференция, на която ще бъдат оповестени и повече детайли относно първенството.

Предварителните двубои от Европейското първенство, които ще определят финалистите, ще започнат на 5 декември от 09:00 часа в зала “Конгресна" на спортния комплекс. Те ще се провеждат едновременно на три татамитa. След края на предварителните срещи, с официална тържествена церемония, ще бъде сложено начало на големите финали.

Цялото първенство ще се излъчва на живо по Boec.BG, Boec.COM, Kwunion.com и Kyokushinkarate.new.

Третият Европейски шампионат по киокушин се провежда паралелно с няколко други големи спортни събития, на които Варна също е домакин – международната професионална галавечер SENSHI и тренировъчен семинар на Професионалната лига на Световния киокушин съюз, начело с кикбокс легендите от сериите К1 – трикратният световен К1 шампион Петер Артс и четирикратните световни К1 шампиони Семи Шилт и Ернесто Хуст. За пръв път част от SENSHI и инструктор в тренировъчния лагер ще бъде и ветеранът Алберт Краус, който е първият шампион на веригите "К-1 Маx“ и "SUPERKOMBAT“.