Mercedes-Benz разкри подробности за съвместния си проект Project MAYBACH с починалият през миналата седмица световноизвестен дизайнер Върджил Абло, който ни дава възможност да се запознаем с един наистина уникален автомобил- двуместен и изцяло електрически MAYBACH, разработен с идеята да бъде използван в сериозни офроуд условия.

"Mercedes-Benz е опустошен от новината за кончината на Върджил Абло", коментират от Mercedes-Benz AG. "Искрените ни чувства са със семейството на Върджил и екипите. С разкриването пред света на нашата колаборация и уникалната визия на Върджил пред публиката искаме с уважение да отбележим работата на един наистина уникален дизайнерски талант, който създаде безкрайни възможности за съвместна дейност чрез своето необуздано въображение и вдъхнови всички, които познаваха неговата работа".

От Mercedes-Benz споделят, че всеки един от елементите на Project MAYBACH е създаден от нулата, а цялата инициатива е била подчинена на идеята за отговорната визия на бъдещия дизайн. Като пример може да се посочи това, че предният капак на прототипа, който е дълъг почти 6 метра, е покрит със соларни елементи, които допълнително допринасят за по-голямата автономност на колата.