Преди броени часове стана ясно, че Кевин Лий е бил освободен от UFC. Новината изобщо не беше неочаквана, защото Лий не се представя добре в клетката и наскоро беше наказан от USADA. "The Motown Phenom" напуска UFC след близо 8 години при тях.

Той започна много добре и стигна до битка за временната титла в лека категория. Лий загуби от Тони Фъргюсън, а след това започна да се представя много зле. Кевин загуби 5 от последните си 7 битки в UFC и е в серия от 2 поредни загуби.

Той е с рекорд 18-7 в ММА и приключва 11 от срещите си, като в 4 от битките си бива приключен. В кариерата си Лий често говореше, че само той може да победи Хабиб Нурмагомедов. Лий не спираше да твърди, че Хабиб не е нищо специално, но така и не стигна до битка с него.

Нурмагомедов вече не е активен състезател в ММА и има своя собствена организация. Ризван Магомедов сподели пред медиите в САЩ, че Хабиб е готов да подпише с Лий и да му даде шанс в Eagle FC.

Очаква се ММА лигата на Нурмагомедов да направи дебют в САЩ през януари 2022 година. Лий определено би бил класно попълнение, но вероятно той ще търси по-голяма организация като Bellator или PFL.

Източник: MMA.BG - всичко за бойните спортове