***

Страсбург.

От 11.00 ч. в Страсбург държавният глава Румен Радев ще участва във възпоменателната церемония в памет на Валери Жискар д’Естен, президент на Френската република от 1974 до 1981 г., който почина на 2 декември 2020 г. Около 12.30 ч. Румен Радев ще направи обръщение към семейството на Валери Жискар д’Естен и участниците в церемонията.

***

София.

От 10.00 ч. във фоайето пред Аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски“ вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде официален гост на церемонията по награждаването на тазгодишните победителки в стипендиантската програма "За жените в науката“.

***

София.

От 8.30 ч. във фейсбук страницата на Министерския съвет министърът на финансите Валери Белчев ще отговаря на въпроси на граждани и медии в рубриката "Властта говори! Открито“.

***

София.

От 9.30 ч. Пленумът на ВСС ще проведе заседание.

***

София.

От 10.00 ч. в залата на 7-я етаж в сградата на МОН ще бъде представено 11-ото издание на Рейтинговата система на висшите училища в България.

***

София.

От 11.00 ч. в Националния музей "Земята и хората“ министърът на околната среда и водите Асен Личев ще участва в тържественото отбелязване на 30-ата годишнина от обявяването на Национален парк "Централен Балкан“.

***

София.

От 12.00 ч. в Националната кардиологична болница министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров ще присъства на официалното откриване на нов монопланов ангиограф.

***

София.

От 9.30 ч. 21-ви състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Михаил Апостолов и други за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***

София.

От 10.00 ч. в аулата на Висшето училище по застраховане и финанси ще се проведе официална церемония по връчване на дипломите на випуск 2021 на бизнес университета.

***

София.

От 10.00 ч. в БТА ще се проведе брифинг на тема "Към устойчиво земеделие и по-чиста енергетика в България чрез Националния план за възстановяване и устойчивост“.

***

София.

От 10.00 ч. 15-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Райна Байчева за принуда.

***

София.

От 10.00 ч. 12-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Мартин Петков и други за изнудване.

***

София.

От 10.00 ч. 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Димитър Митров за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***

София.

От 10.00 ч. 23-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Анастас Циканделов и други за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***

София.

От 10.00 ч. 1-ви състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Антон Антонов и други за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***

София.

От 11.00 ч. в централата на ПП АБВ ще се проведе пресконференция.

***

София.

От 11.00 ч. в хотел "Интерконтинентал“ Управителният съвет на Българския зъболекарски съюз (БЗС) ще проведе Годишен форум във връзка с "Националната програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0-18-годишна възраст в Република България".

***

София.

От 11.00 ч. чрез платформата ZOOМ Националната агенция за приходите ще даде брифинг по повод новите, по-високи данъчни облекчения за деца и деца с увреждания.

***

София.

От 11.00 ч. 7-ми състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Петър Миленов и Григор Русев за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***

София.

От 11.00 ч. в БТА ще се състои пресконференция на тема "Нагласи и предизвикателства при реализиране на Европейския зелен пакт в България“.

***

София.

От 11.30 ч. в сградата на БЧК на бул. "Джеймс Баучер“ 76 ще се проведе пресконференция във връзка с началото на зимния сезон.

***

София.

От 13.30 ч. 11-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Георги Владимиров и други за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***

София.

От 17.00 ч. в Българската търговско-промишлена палата ще се състои церемония за връчване Годишните награди от Класацията на БТПП "Топ 100“.

***

София.

От 17.00 ч. в галерията на ул. "Шипка“ 6 ще бъде представена изложбата "Вариант Везувий“ с графика на Калин Николов.

***

София.

От 18.00 ч. в централно фоайе на Софийския университет ще бъдат представени фотографската изложба "История на българското антарктическо присъствие“ и изложба живопис с картини от Антарктида на Ганка Павлова, а от 18.30 ч. в Аула Магна официално ще бъде открита инициативата под надслов "30 години български експедиции в Антарктика“.

***

София.

От 19.00 ч. в зала "България“ Кристоф Ешенбах гостува на Софийската филхармония в концерт от "Европейски музикален фестивал“ 2021

***

Бургас.

От 9.30 ч. в Културен дом на Нефтохимика ще се проведе 19-ото заседание на Комитета за наблюдение на ОП "Региони в растеж“ 2014-2020 г.

***

Бургас.

От 11.00 ч. чрез платформата Zoom ще се проведе онлайн информационна среща на тема "Представяне на проект на споразумение за партньорство за програмен период 2021-2027 г.".

***

Монтана.

От 10.00 ч. в Регионалния исторически музей ще бъде представен сборникът "Монтана: един модерен град на 130 години“.

***

Пловдив.

От 11.00 ч. екипът на Областен информационен център - Пловдив ще проведе онлайн информационна среща на тема: "Представяне на проект на Споразумението за партньорство за програмен период 2021 - 2027 г.“



***

Пловдив.

От 11.30 ч. в зала 1 на Апелативен съд – Пловдив ще бъде разгледано дело, образувано по жалби на подсъдимите С. Б. и сина му М. Б. срещу присъдите им за убийство на техен съдружник в с. Нареченски бани.

***

Пловдив.

От 13.30 ч. в зала 1 на Апелативен съд – Пловдив ще бъде разгледано дело,

образувано по протест на прокуратурата и жалби на подсъдим и на пострадал.

***

Стара Загора.

От 18.00 ч. в западната зала на Градска художествена галерия ще бъде представена тематичната експозиция "Знаци на времето“.

***

Стара Загора.

От 18.00 ч. във фоайе на Оперния център ще бъде открита изложба, посветена на 125 години от рождението на композитора Петко Стайнов.

***

Стара Загора.

От 19.00 ч. в Оперния театър ще бъде представен мюзикълът "Робинзон Курзо“.

***

Стара Загора.

От 19.00 ч. в Драматичния театър ще се състои постановката "Осем жени“.

***

Търговище.

От 9.00 ч. в Центъра за административно обслужване на Общината ще започне изплащането на възнагражденията на членовете на секционните избирателни комисии.

***

Търговище.

От 10.00 ч. в административната сграда на Регионалния исторически музей (Захариева къща) археолозите проф. Николай Овчаров и Стефан Иванов ще представят стотици находки от разкопките на Мисионис.

***

Шумен.

От 14.00 до 18.00 ч. на I етаж на Художествена галерия "Елена Карамихайлова“ ще бъде представена с вернисаж живописната изложба "Био логично“ на Мария Касчиева.

***

Шумен.

От 18.00 ч. в голямата зала на ДКТ "Васил Друмев“ ще се проведе концерт на СУ "Сава Доброплодни“.

***

Шумен.

От 18.30 ч. сградата и дворът на Средно училище "Сава Доброплодни“ гр. Шумен ще се превърнат в главни герои на звуково-светлинния проект "Доброплодните дела оживяват в звук и светлина“.