Младо семейство от Велинград направи дарение за Неонатологично отделение на МБАЛ-Пазарджик, съобщиха от лечебното заведение. Дарителите пожелаха дарената от тях сума от 450 лв. да бъде използвана за закупуването на завивки за бебенцата, за които се полагат грижи в отделението.

27-годишната Нушка и 32-годишният Баръш Махмудови от Велинград сключват граждански брак на 24 юли. В деня на тяхната сватба двамата си обещават в следващите месеци да направят няколко дарения с част от парите, които получават от своите гости на сватбеното тържество.

"Баръш е готвач и много обича работата си. Аз съм хлебар, пекар и сладкар. Ние обичаме храната и мислим, че е изкуство. С нея не само храниш тялото на човек, но ако е поднесена красиво и с любов, храниш и душата. Родители сме на четиригодишно момченце, което искаме да научим да обича хората и живота. Ние сме вярващи хора. Вярваме, че Бог помага на другите чрез нас и на нас чрез другите“, споделя Нушка Махмудова. А за 1 декември, когато е рождения ден на тяхното момченце, правят дарение на МБАЛ-Пазарджик.

" Избрахме тази болница, защото сте болница, помагаща на много хора. Решихме да дарим за най-малките, защото са най-беззащитни и носят най-големи сърца“, обясни дарителката Нушка Махмудова.