Остават броени дни да бъде заявено участие в конкурса за изработване на коледна картичка, организиран в Добрич. Крайният срок е 6 декември, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна.

За поредна година ученици от първи до четвърти клас от училищата на територията на град Добрич могат да участват в конкурс за коледна картичка. Всеки, който желае, има възможност да твори на коледна тематика. Картичките трябва да отговарят на определени изисквания: да бъдат двойни, формат – бизнес клас, размер – 210 х 105 мм, рисувани или изработени с материали и техники по избор. На гърба (не вътре) на всяка картичка трябва да се изпишат: трите имена, възраст, клас и училище на участника. Представените за конкурса картички ще бъдат оценени от Комисия по няколко критерия: съответствие с размерите и формата на заявените от организаторите условия; естетика, стил, оригиналност и самостоятелно изпълнение (без помощ от родител или учител). За най-добре представилите се творци са осигурени атрактивни награди. Резултатите ще бъдат обявени на 10 декември 2021 г.

Картичките ще бъдат изпращани до партньорски градове, чуждестранен дипломатически корпус в България, фирми и организации в Добрич, страната и чужбина. Картичките трябва да се изпратят на адрес: Марияна Симеонова – Дирекция "Хуманитарни дейности“, улица "Независимост“ 7 ет. 8, стая 812, град Добрич – 9300. Телефонът за връзка с организаторите - Община град Добрич, е: 0882 560 208.

Жулиета НИКОЛОВА