Считано от 30 ноември 2021 година старши инспектор Мирослав Иванов е титуляр на поста "заместник директор“ на ОДМВР - Разград. Това съобщиха от ОДМВР.

Със заповед на Министъра на вътрешните работи е прекратено временното му назначение, след което е назначен за постоянно на ръководната длъжност със специфично наименование "комисар“. Иванов зае позицията на 19 юли 2021 г.

Мирослав Иванов е завършил висшето си образование в Одеския университет – Украйна през 1993 г. Постъпва в системата на МВР през 1994 г. като разузнавач в сектор "Криминална полиция“ в Районно управление - Разград. През 2009 г. става временно назначен на длъжността началник на Районно управление – Разград. От октомври 2010 до юни 2015 година заема длъжността началник на сектор "БДС“. От 26 юни 2015 г. до 15 юли 2021 г. е началник на група "Оперативен анализ и полицейска статистика“ в отдел "Криминална полиция“ при ОДМВР - Разград.

Със заповед на главния секретар на МВР с "обявяване на благодарност“ и парична награда са отличени 8 служители, участвали пряко в издирването и задържането на извършителя на тежкото криминално престъпление в град Цар Калоян от 16 ноември. Наградени са трима полицейски инспектори от Районно управление - Разград, трима криминалисти, разследващ полицай и началник на отдел "Охранителна полиция“.