Новото правителство да решава проблемите на обществото, а не партийните такива! Това каза Кольо Колев, директор на социологическата агенция "Медиана“, в предаването "Това е България“ на Радио "Фокус“

Според него, ако дори една от 4-те партии не участва в съставянето на правителство, това ще доведе до нови предсрочни избори. По думите на Колев бъдещият кабинет до голяма степен ще бъде правителство на компромиса.

"След ударите, сериозните удари и плесниците, които получиха партиите "Продължаваме промяната“, Демократична България, БСП и "Изправи се БГ! Ние идваме“, избирателите искат тях, не за да се правят на велики и да си чертаят непреодолими линии, а да съставят едно нормално управление, което да решава не техните партийни проблеми, а да решава проблемите на обществото“, заяви Кольо Колев.

Директорът на социологическата агенция "Медиана“ добави още, че там, където не се постига съгласие, ще се направи анализ, ревизия и стратегия. По думите му в много пунктове има сериозно разминаване по въпроса за енергетиката, който до голяма степен е в основата на икономиката.