Задържан е издирваният въоръжен мъж от село Сърница. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.



"Случаят започва с битов скандал между две семейства по повод междусъседски спорове относно отглежданите от тях животни. По време на конфликта 55-годишният криминално проявен мъж заплашва членовете на другото семейство с огнестрелно оръжие, впоследствие наранява с нож една жена, бяга и се укрива в близката местност", поясни главният секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров. Пристигналите на място полицаи опитват да го задържат през нощта, при което мъжът открива стрелба. С оглед на обстоятелствата, че е тъмно и съществува риск за живота и здравето на служителите и гражданите, активните мероприятия по установяването и задържането му бяха предприети рано тази сутрин в светлата част на денонощието. За целта целият регион беше обезпечен и блокиран, а населението бе своевременно информирано за провеждащата се спецакция.

Около 15.00 часа на територията на Кърджалийска област, издирваният заплашил с оръжие местен жител, който своевременно подал сигнал към полицейските служители и благодарение на адекватната му реакция извършителят е задържан, въпреки оказаната съпротива. "До момента са установени две незаконно притежавани от него огнестрелни оръжия, които са иззети заедно с ножа", посочи още гл. комисар Тодоров.

По случая е образувано досъдебно производство за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие, като разследването продължава и в насока заплаха за убийство. И към настоящия момент текат интензивни процесуално-следствени действия– огледи, разпити на свидетели; назначени са съответните експертизи. "На по-късен етап, след анализ на всички събрани доказателства, ще се прецени дали обвинението ще прерасне в по-тежко, а именно за опит за убийств", уточни районният прокурор на Хасково Румен Сираков.