Треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич даде мнението си след победата на своя тим над Ботев (Враца). “Канарчетата" се наложиха с 2:1 над съименниците си и излезе на третото място в класирането.



“Това е футболът. Не беше лесно да играем при този вятър, защото се случиха някой грешки, но това е футболът. Почти загубихме 2 точки. Добро темпо през първото полувреме, можехме да вкараме още 2-3 гола. Имахме идея да пресираме, но нямахме достатъчно играчи за това. През второто полувреме започнахме добре, вкарахме гол, трябваше да продължим по същия начин. Мачът трябваше да е по-лесен за нас. Беше много важно да вземем тези три точки.



В момента сме трети, имахме много възможности, но ги пропуснахме. Дадохме им 2 много добри възможности. В крайна сметка съм щастлив, защото спечелихме 3 точки.



Ако погледнем статистиката за този сезон, създаваме доста положения, пропускаме шансове в наказателното поле, ще се опитаме през зимата да направим трансфери. Този отбор може да е много добър. Имаме много офанзивни футболисти, но моята работа е да дам вяра.



За мен това ще бъде много труден мач с Левски. Не е нужно да говорим за мотивация за този мач. За нас е важно да се възстановим след днес, да бъдем свежи. Този мач е за свежестта, този който е по-свеж, той ще победи", заяви Валентич.