Британската софтуерна компания Endava, която има над 9000 служители по целия свят, от които над 300 в България, обяви, че планира разрастване у нас. Това съожщиха от пресцентъра на Interimage. Тя вече развива дейност в София и наема опитни ИТ служители също във Варна, Пловдив и Русе, като се очаква в близко бъдеще да открие офисите си в тези три града. Наред с развитието на споменатите локации, компанията ще търси активно възможности и в други градове на страната.

"През изминалата година постигнахме 50% ръст в офиса на Endava в София. Планираме растеж както в София, така и извън нея. В момента присъстваме и в Пловдив, Варна и Русе, но търсим и други градове, в които да отворим офиси", посочва Дариус Стефан, мениджър на Endava България, и допълва: "Поддържаме оптимално съотношение между корпоративната ни култура, която гарантира стабилна работна среда, от една страна, и баланса между професионалния и личния живот, от друга. Именно по този начин можем да подходим с увереност към всяко предизвикателство – било то технологично, или свързано с работния процес. Нашият екип е мотивиран от перспективата за професионално израстване, която Endava като бързо развиваща се компания предоставя както по отношение на технологичното, така и на кариерното развитие, а разширяването – не само в България, но и в Европа като цяло, е източник на допълнителни възможности.".

Очаква се в рамките на следващата година всички нови локации в България да отворят врати. В момента компанията все още подбира подходящите места за офиси, тъй като предявява високи изисквания към инфраструктурата и възможностите на наетите пространства.

В периода на пандемията Endava се радва на глобален успех, като непрекъснато наема нови служители. В ситуация на ограничения и икономически трудности тя е пример за стабилност в резултат на разумно стратегическо планиране. Освен в България Endava разработва нови локации за своя бизнес и в други държави от Централна и Източна Европа – в Румъния например се очаква откриването на офиси в Сибиу, Крайова и Сучава.

Хората на Endava работят от модерни офисни пространства, които се превръщат все повече в центрове за сътрудничество, срещи, планиране, социални взаимодействия, както и за усвояване на знания и умения. Чрез своите обучителни програми Endava инвестира не само в собствените си служители, но и в локалните ИТ/технологични общности.

По-рано тази година Endava обяви преминаването към постоянен хибриден работен модел на работа, което ѝ дава свободата да привлича повече таланти от цял нов регион, а не от конкретен град. В допълнение нейните служители в страната ще могат да работят до 20 дни годишно от чужбина. Компанията избира хибридния модел не само в отговор на пандемичния контекст, но и защото нейните хора заявиха желанието си за по-голяма гъвкавост и възможност за работа и от дома, и от офиса.

За Endava:

Endava пресъздава връзката между хората и технологиите. Ние помагаме на глобалните лидери в сферите на плащанията и финансовите услуги, телекомуникациите, медиите, технологиите, потребителските продукти, търговията на дребно, мобилните услуги и здравеопазването, давайки им възможност максимално бързо да се възползват от най-новите бизнес модели и пазарни възможности. Чрез създаването и предоставянето на динамични платформи и интелигентни дигитални решения помагаме на нашите клиенти да ускорят трансформацията на своя бизнес.

Внедрявайки технологии от следващо поколение, нашите мултидисциплинарни екипи използват Agile методологии и осигуряват комбинация от продуктови и технологични стратегии, интелигентни решения и инженеринг от световна класа, за да помагат на нашите клиенти да бъдат по-ангажирани и ефективни.

Към месец септември 2021 г. Endava има над 9616 служители, които работят в локации, близки до клиентите ни в Австралия, Австрия, Дания, Германия, Ирландия, Нидерландия, Сингапур, Швейцария, Обединеното кралство и САЩ и в развойни центрове в страните от Европейския съюз: България, Хърватия, Румъния и Словения; в Централна Европа: Босна и Херцеговина, Молдова, Северна Македония и Сърбия; и в Латинска Америка: Аржентина, Колумбия, Мексико, Уругвай и Венецуела.

Успоредно с инвестирането в дългосрочни взаимоотношения с нашите клиенти в Endava ценим важността на това да осигуряваме удовлетворяващи и същевременно предизвикателни кариерни възможности на нашите хора, като по този начин сме признати като предпочитан работодател в определени региони.

Повече за свободните позиции в компанията: https://careers.endava.com/en/Search-Job?locations=Sofia.