Иван Андонов беше преизбран за председател на Общинския съвет в Кюстендил, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Кюстендил. Съгласно правилника за дейността на местния парламент в града под "Хисарлъка“, изборът за председател се провежда на всеки шест месеца. Процедурата включва определяне на временна комисия за провеждане на избора, номинации и тайно гласуване. Иван Андонов беше единствената кандидатура, която беше представена по време на процедурата за избор на председател на Общинския съвет. В гласуването участваха 32 общински съветници. 29 бяха пликовете с бюлетини, а 3 бяха пликовете без бюлетинити. В подкрепа на кандидатурата на Иван Андонов гласуваха 20 общински съветници.

"Благодаря на колегите за оказаното доверие, ще се постарая да го оправдая. Винаги съм се старал да бъда толерантен, да бъда отзивчив, старал съм се в Общинския съвет да няма разделение. Старал съм се да си върша съвестно работата. Мисля, че се справям със задълженията си. По този начин върви работата на Общински съвет, на комисиите към него. Взаимодействието с общинска администрация и с гражданите е много добро“, каза Иван Андонов.

Това е девети мандат на Иван Андонов като председател на Общинския съвет в Кюстендил. "надявам се Общинският съвет да работи най-вече за жителите на община Кюстендил, Да подсигуряваме условия, функции и услуги, които да подпомагат гражданите, училищата, културните институти“, каза Иван Андонов.

Венцеслав ИЛЧЕВ