Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 33-годишен мъж за извършена кражба в условията на опасен рецидив. Това заобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

На 27 ноември 2021 г., обвиняемият Й.Г. разбил вратата на пристройка към къща в ж. к. "Факултета“ , гр. София и откраднал флекс, винтоверт, апарат за стягане на кофраж, нивелир, бургии, батерия за мивка, прахосмукачка и други инструменти от владението на И.И.Деянието представлява опасен рецидив, тъй като Й.Г. е осъждан ефективно повече от 2 пъти за кражби.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 2 вр. чл. 195, ал. 1, т. 3 вр. чл. 194, ал. 1 вр. чл. 29, ал. 1, б. "а“ и б. "б“ от НК , за което се предвижда наказание "лишаване от свобода" от 3 до 15 години.

Предвид възможността обвиняемият да извърши друго престъпление, наблюдаващ прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо него.