Традиционната кампания под надслов "Купи и дари“ отново започва в старата столица. И този път организатори на акцията са младежите от Ротаракт клуб – Велико Търново, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Велико Търново. Инициативата ще се проведе в дните от 1 до 26 декември. И този път тя е насочена към подпомагане на хора в неравностойно положение с хранителни продукти, с почистващи и перилни препарати от първа необходимост за домакинствата.

Всеки, който иска да се включи, може да го направи като куп и дари в някои от специално обособените обекти. Магазините, които участват, са: "СВА Класико" в кв. "Картала", в кв. "Бузлуджа" (над сп. "Качица"), в МОЛ – Велико Търново, до Полицията и на ул. "Мармарлийска“; магазини "Стиви" в кв. "Кольо Фичето" и кв. "Бузлуджа"; магазини "Хаджирадеви" на ул. "Велики Преслав" (над МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов") и на ул. "Филип Тотю" (под стадион "Ивайло“).

В специални колички, разположени на видни места, близо до изходите обектите,и брандирани с рекламни материали на кампанията "Купи и дари", ще се събират: олио, зехтин, оцет, брашно, боб, леща, ориз, консерви, захар, макаронени и захарни изделия и други продукти с дълготраен срок на годност, както и почистващи и перилни препарати.