Дилър на наркотици е задържан от криминалисти при ОДМВР-Пазарджик и РУ-Пещера, съобщиха от Полицията. Разследването е проведено под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик. Вчера екипи на сектор "Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик и колегите им от районното управление в Пещера извършили претърсване в жилището на 22-годишен жител на родопския град.

Вътре криминалистите открили бяло вещество на бучки с обща маса малко над 3 грама и полиетиленов плик с близо 32 грама суха листна маса от глави и съцветия. Последвали полеви наркотестове, които реагирали положително съответно на амфетамин и марихуана. Намерени са още електронни везни, мелничка и няколко мобилни телефона.

В едно от помещенията екипите открили 10 монети и три предмета имащи белезите на културно-исторически ценности. Младият мъж съхранявал незаконно и пет ловни патрона 12-ти калибър. Цялата намерена дрога, културно-исторически ценности и боеприпаси са иззети. Притежателят им е задържан за срок от 24 часа. По случая се води досъдебно производство под надзора на прокуратурата.