"Почивни бази призраци вместо туристи във Вонеща вода“ е новина на началната страница на областния ежедневник "Борба" . Недостроени и изоставени масивни сгради загрозяват вида на китното село Вонеща вода, което със статут на курорт, и само напомнят за напъните то да стане утвърден балнеоложки център. Красивата природа, лечебната минерална вода, умереният климат и близостта до главен път, водещ към Южна България, са отлични предпоставки за това … Защо населеното место не се възползва от тях прочетете във вестника.



"Заради злоупотреби режат облекченията при паркиране за инвалиди“ е друго заглавие от първа страница. До три часа вместо досегашния неограничен престой на паркомясто в сините зони да ползват хората с увреждания в старата столица, предлагат на обществено обсъждане във Велико Търново. идеята е на общинското предприятие "Паркинги и гаражи“ и идва след множество установени случаи на злоупотреби с облекчението за инвалиди … Кой се възползва по непристоен начин от закона и как тези практики ще бъдат ограничени научете от "Борба“.



Изданието разказва и депутат, който ще пее в търновска дискотека в първия работен ден на 47-ия парламент.



"Назначиха нов управител на военния завод "Терем-Ивайло“ е водещото заглавие и в другия местен вестник "Янтра ДНЕС". Георги Бянов е новият управител на военния завод "Терем-Ивайло“ ЕООД във Велико Търново, научи "Янтра ДНЕС“. Той заменя на поста Николай Колев, който пое ръководството на завода през юли 2017 г., като преди това беше заместник-директор по производството. В края на октомври компанията обяви конкурс за възлагане на управлението на завода в старата столица, като част от изискванията към кандидатите са да имат висше образование "Технически науки“ или "Социални, стопански и правни науки“, както и да притежават най-малко 5 години професионален опит … Кой е новият управител прочетете в ежедневника.



"До края на декември искаме данъчните облекчения за деца чрез работодател“ е друга новина от днес. Нови по-високи данъчни облекчения ще могат да ползват родителите на деца и деца с увреждания. Данъчната отстъпка е значително по-висока в сравнение с предходни години и ще се прилага еднократно само за доходите от 2021 година … Кой и по какъв начин може да се възползва от облекченията научете от "Янтра ДНЕС“.



Спортната хроника пише "Етърки биха с 2:0 "Локомотив“ (Пловдив)“.