Общинските съветници в Кюстендил ще избират свой председател. Това съобщи за Радио "Фокус“ – Кюстендил Иван Андонов, председател на местния парламент в града. Изборът, който е таен, ще се случи време на насроченото за 14.00 часа заседание, което ще се проведе в залата на читалище "Братство“ в града.

В дневния ред са включени общо 21 точки. Предвижда се да бъде направена промяна и определяне на членския състав в постоянните комисии в Общински съвет – Кюстендил. Внесено е предложение за удължаване на срока за определяне на кандидати за съдебни заседатели за района Кюстендилски окръжен съд - мандат 2021 - 2025 година, които да бъдат предложени от Общински съвет - Кюстендил за избиране от Общото събрание на Апелативен съд - София.

Съветниците трябва да гласуват решения, свързани с провеждане на извънредно заседание на Общото събрание на Асоциация по ВиК на обособена територия, обслужвана от "Кюстендилска вода". Внесена е докладна записка за одобряване на меморандум за сътрудничество между Община Кюстендил и "Национална компания индустриални зони“. На заседанието трябва да бъде утвърдена на окончателна плансметка за разходите за чистота за 2021 година, както и да бъде приет окончателен годишен план на Община Кюстендил за 2021 година.

Венцеслав ИЛЧЕВ