Във връзка с одобреното от правителството Национално участие на България в 59-ото издание на Венецианското биенале за изкуство, което ще се проведе в периода 20 април - 27 ноември 2022 г. във Венеция, Министерството на културата обявява конкурс за кураторски проект. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на културата.



Конкурсната процедура и кандидатстването ще се извършат съгласно реда, определен в Статута за Национално участие на Република България, утвърден със Заповед № РД09-1068/13.11.2018 г.



Проектните предложения се подават на място или се изпращат по куриер в два екземпляра на български език (при възможност и на английски език): един на хартиен носител и един идентичен екземпляр на електронен носител (компактдиск/флашпамет) в деловодството на Министерството на културата, като се адресират:



До дирекция ,,Културно наследство, музеи и изобразителни изкуства“

Относно ,,Проект за Биенале във Венеция – 2022 г.“

1040, гр. София, бул. ,,Александър Стамболийски“ № 17



Краен срок за подаване на документи: 29 декември 2021 г. до 12.00 часа. Проекти, постъпили след крайния срок, няма да бъдат разглеждани.



В конкурса могат да участват само физически лица, самостоятелно или в екип. Кандидатите (кураторите и по възможност авторите) следва да са регистрирани като самоосигуряващи се лица в Регистър "Булстат".

Допуска се кандидатстване само с едно проектно предложение.