Клуб на жените "Родопчанка“ - гр. Смолян в партньорство с "Млади изследователи за младежко развитие“ получи финансиране на проект: "Мобилна младежка група“, финансиран от Фондация "Български фонд за жените“ в рамките на "Солидарен фонд на Гражданско обединение Равни БГ“. Това съобщиха от Клубът на жените.

Бенефициенти по проекта са младежи на възраст от 17 до 24 години, млади жени, представители на маргинализирани групи и хора със специфични нужди от 4 малки населени места в Област Смолян – Чепинци, Мадан, Чепеларе, Рудозем. Предвидени са посещения в конкретните малки населени мяста и организиране на срещи и разговори с бенефициентите на място. Ще има ежемесечни посещения от членове на екипа и експерти за предоставяне на място на услуги като: кариерни или бизнес консултации, професионална ориентация, професионална реализиця, възможности за повишаване на квалификация, консултации с психолог, мотивация за гражданска активност, както и реализиране на дейности от младежки кампании или инициативи, доброволчески акции с участието на местни младежи, демонстрация на дейността на младежки клуб по интереси и др. Като част от тази дейност ще бъде брандирано и превозно средство, с което ще се осъществят пътуванията.

За организиране на срещите по места, ще си сътрудничим с местни формални и неформални организации, с които вече имаме подписано споразумение за сътрудничество – резултат от предходен наш проект.

Продължителността на проекта ще е 6 месеца, а средствата са в размер на 5320лв

С реализиране на проекта ще демонстрираме възможностите на НПО за работа по места, където държавата не винаги успява, ще усъвършенстваме уменията ни за работа в партньорство, ще въвлечем бенефициенти от четирите населени места в обучителни, консултантски и информационни дейности, а чрез тях и по-широк кръг от хора, казаха още от Клуба на жените.