За поредна година в Кюстендил се проведе Националната кампания "Посланията на есенния лист“, предаде репортер на Радио "Фокус“ - Кюстендил. Децата от школата по изобразително и приложно изкуство, заедно с децата от театралната школа към Обединен детски комплекс – Кюстендил, раздаваха на водачите на моторни превозни средства, на пешеходците и на своите родители листовки с послания за спазване от пешеходците на правилата за безопасно пресичане, за шофиране с намалена скорост през есенно-зимния период, за даване предимство на пешеходците, за подготовка на автомобилите за зимата.

Есенният лист, който те им подаряваха заедно с листовката е символично пожелание за безопасно движение през предстоящия труден и опасен зимен сезон, пожелание за здраве и живот – което е най-необходимо на участниците в движението по пътищата.

Целта на кампанията "Посланията на есенния лист" е да се фокусира вниманието на участниците в движението по улиците и пътищата, върху дисциплината на пътя и спазването на правилата за безопасно поведение, най-вече около училищата и детските заведения, да се посочи важността на примера на родителите за възпитаването на пътна култура у подрастващите.

Венцеслав ИЛЧЕВ