Впечатляващият американски военно-транспортен кораб ARC Independence акостира в пристанището на Александруполис в събота, съобщава Protothema.

Пристигането му е в подкрепа на голямото военно учение Atlantic Resolve и транспортира хеликоптери и превозни средства, които ще започнат да се разтоварват в следващите дни. В същото време персоналът на кораба ще качи военна техника, както и хеликоптери, които вече са пристигнали в пристанището на Александруполис от Румъния и вече са разглобени, както и превозни средства, за да бъдат транспортирани до САЩ.

Това не е единственият товарен кораб, който ще пристигне в пристанището на Александруполис, за да разтовари и след това натовари военно оборудване на американските въоръжени сили. Ще последват още, тъй като, както заяви американският посланик в Атина Джефри Пайет, най-голямото пристигане на военна техника в пристанището на града ще се случи през следващия период.

Събитието, което ще се проведе в Александруполис, в присъствието на г-н Пайет и министри от правителството, е насрочено за 3 декември.

Превод и редакция: Иван Христов