Сърце за събиране на капачки украси двора на СУ "Николай Катранов“ в Свищов. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Ценната придобивка, която зарадва всички ученици и учители, е дарение от бившия възпитаник на училището – Николай Пенков.Той е и един от доброволците в град Свищов, които помагат на кампанията "Капачки за бъдеще“.

Само за няколко часа "катрановското сърце“ започна да се пълни. Капачките ще бъдат предавани за рециклиране, съгласно условията на кампанията в указаните за целта пунктове в областния център.

Сърцето за събиране на капачки е част от мащабната инициатива на СУ "Николай Катранов" целенасочено да включва своите ученици и учители в проекти с екологична насоченост. През последните пет години в училището са реализирани няколко международни проекта за живот с нулеви отпадъци по програмите "eTwinning“ и "Еразъм+“. Учениците и учителите участват в различни дейности и инициативи за почистване на замърсени територии, компостиране и рециклиране на отпадъци, представяли са резултатите си в конференции, работни срещи и изложби.