Кюстендил се обединява в благотворителната кампания "Заедно за Оги“, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Кюстендил. В града се организират различни инициативи с цел да се подпомогне лечението на 3-годишното момче. Поради възпаление в ушите малкото момче има проблеми със слуха. Изследванията са установили, че с лявото ухо Оги е 90% глух, а с дясното има 60% резерв и е възможно организмът му за определено време да увеличи чуваемостта в дясното ухо. През месец януари 2022 година е предвидена консултация в Истанбул и операция за поставяне на имплант в лявото ухо, за да не се забави развитието на Оги. След това лекарският екип ще прецени дали ще се наложи имплантиране и на дясното ухо. Сумата за операциите е непосилна за семейството. Необходими са 34 650 евро. Тази сума е за един имплант и двудневен престой в клиниката.

Детска градина "Слънце“, чиито възпитаник е малкото момче, се включва с разнообразни инициативи в благотворителната кампания. Родители, деца, учители и ръководството на детското заведение днес продължават кампанията с онлайн концерт на всички групи. На 13 декември в читалище "Братство“ ще се проведе базар, организиран от читалищата "Братство“ и "Пробуда“, както и от спортистите от лекоатлетически клуб "Пауталия“. На базара ще може да се закупят ръчно изработени коледни сувенири, картички, картини, детски играчки. Всеки, който желае, може да предостави в читалище "Братство“ коледни артикули и детски играчки, които да бъдат включени в базара. В подкрепа на малкия Оги се откупуват творби от конкурса "Приказки и картини за съда, правдата и справедливостта“. Детските творби са подредени в изложба в Съдебната палата в Кюстендил. Вече са откупени 6 от тях.

На 18 декември от 11.00 часа на площад "Велбъжд“ в Кюстендил ще се състои Коледен благотворителен базар в подкрепа лечението на 3-годишния Огнян Огнянов. На базара, може да се закупят ръчно изработени коледни сувенири, играчки, картички, бижута и картини. За любителите на вкусната храна, ще се приготвят на място пици на пещ и топъл ошав, гофрети.

Кампанията набира скорост в социалните мрежи, кутии за дарения за поставени в различни институции и търговски обекти.

Венцеслав ИЛЧЕВ