Учениците от V до XII клас в няколко общини от област Бургас преминават на ротационен принцип от днес. Това съобщи за Радио "Фокус" - Бургас Лиляна Иванова от Регионалното управление на образованието. Промяната във формата на обучение се налага заради отчетената по-ниска 14-дневна заболеваемост от COVID-19 на местно ниво.

От 18 ноември т.г. ротационният принцип на обучение - от разстояние в електронна среда за 50% от паралелките, е в сила за общините Несебър, Средец и Сунгурларе.

"Вече има заповед от министъра на образованието за това, че от 29 ноември т.г. ротационният принцип ще бъде въведен и за учениците от още пет общини - Айтос, Малко Търново, Поморие, Приморско и Царево", посочи Лиляна Иванова. Според заповедта учениците от всички посочени 8 общини ще продължат да се обучават по този начин до 3 декември т.г.

"Така в обучение от разстояние в електронна среда остават 4 от общините - Бургас, Камено, Карнобат и Созопол, тъй като при тях заболеваемостта все още е над 500 случая на 100 000 души население", поясни Лиляна Иванова.

Мария ПОПЧЕВА