"Малайзийка и англичанин свиха семейно гнездо в Горна Липница“ е новина на началната страница на областния ежедневник "Борба". Интернационално семейство внася колорит в павликенското село Горна Липница. Питър Лайън и Джералдин Шен Мей се заселили в малкото населено място преди 3 години и макар да им било трудно да свикнат с езиковата бариера, за отрицателно време спечелили сърцата на местните хора.



"В Горна Оряховица няма да пипат данъците, но ще свиват разходите, във В. Търново искат 30% скок“ е друго заглавие от първа страница. Въпреки резкия скок на електроенергията и повишаване на инфлацията, които се отразяват на общинския бюджет, Община Горна Оряховица няма да вдига местните данъци и такси за следващата година.



Изданието разказва и за обучение за младежи от националния изпълнителен съвет и Националния координационен съвет на МГЕРБ, който се проведе във Велико Търново и Арбанаси, събитието посети и лидерът на партията Бойко Борисов.



"Коледният базар грейна в светлини“ е водещото заглавие и в другия местен вестник "Янтра ДНЕС". Обичаният от малки и големи Коледен базар във Велико Търново грейна в светлини. От няколко дни вече за жителите и гостите на старата столица парк "Марно поле“ е превърнат в приказно коледно градче. 33 са къщичките и новите дървени павилиони, в които всеки може да избере желаните подаръци. Както всяка година, до 31 декември в къщичките ще се предлагат различни сувенири, ръчно произведени изделия, разнообразни месни деликатеси, сладки лакомства, традиционното греяно вино и други.



"Няма наложени санкции за нерегламентираните паркоместа“ е друга новина от днес. Община Велико Търново не е налагала до този момент санкции относно практиката на граждани и фирми да обособяват нерегламентирани места за паркиране в града. Това става ясно по време на последното заседание на местния парламент в отговор на питане, отправено към кмета инж. Даниел Панов от общинския съветник Красин Караколев от групата "БСП за България, АБВ и Движение 21“.



Страница пета разказва за трио великотърновски художнички, които правят света по-цветен и красив, а спортната хроника – за това как "Етър“ мина победно и през "Добруджа“.