Пътните настилки в област Кюстендил са мокри и хлъзгави. Това съобщи за Радио "Фокус“ – Кюстендил дежурният в Областно пътно управление – Кюстендил. Участък от пътя Смоличано – Пелатиково е забранен за движение на товарни автомобили. Движението по път ІІІ-6222 Смоличано – Пелатиково от км 10 до км 14 е ограничено в двете посоки за моторни превозни средства над 3.5 тона поради пропадане на част от пътното платно. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Срок до 31 декември 2021 година.

Движението в участъка от границата с Република Северна Македония – Гърляно до Кюстендил и в участъка Цървеняно – граница с област Перник се осъществява поетапно в една лента поради извършване на превантивен ремонт. Движението в района е сигнализирано с пътни знаци, а при необходимост и от сигналисти. Срокът е до 28 декември.

Превантивен ремонт се извършва по пътя Кюстендил – София в Конявската планина. Движението по път Цървеняно – граница с област Перник се осъществява в една лента на определени участъци поради извършване на превантивен ремонт на пътното платно. Движението е сигнализирано с пътни знаци, а при необходимост и от сигналисти. Срокът е до 15 декември.

Частични ремонти на асфалтовата настилка се извършват по пътя Коняво – Горна Козница. Движението се осъществява поетапно в една лента. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Срокът е до 15 декември.

Движението по път III-107 Пастра – Рилски манастир от км 27 до км 28 се осъществява двупосочно в една лента поради ремонт на преградна стена. Движението се регулира от светофарна уредба с максимална допустима скорост до 20 км/ч. Срок до 15 март 2022 година.

Венцеслав ИЛЧЕВ