***

София.

От 9.30 ч. 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Миню Стайков, Марио Кръстев и други за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***

София.

От 10.00 ч. 1-ви състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Мартин Попов за придобиване и държане на взривни вещества с цел всяване на страх в обществото.

***

София.

От 10.00 ч. 22-ри състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Николай Николов и други за участие в организирана престъпна група.

***

София.

От 10.30 ч. 19-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Цветомир Ценов и други за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***

София.

От 14.00 ч. 17-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Елджевит Осман и Александър Станев за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***

София.

От 14.00 ч. 8-ми състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Янко Яков, Николай Маринов и други за образуване ир ъководене на организирана престъпна група.

***

София.

От 14.00 ч. 16-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Младен Комитов и други за организиране и ръководене на организарана престъпна група.

***

София.

От 14:00 ч. в Конферентната зала на КТ "Подкрепа“ и чрез платформата Zoom, ще се проведе встъпителна пресконференция за представяне на проекта на КТ "Подкрепа“ BG05M9OP001-1.128-0005 "ДИГИТАЛНА ПОДКРЕПА“, финансиран от Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси 2014 – 2021".

***

София.

От 18.00 ч. в кино "Люмиер“ ще се състои прожекция на филма “Отново съм тук".

***

София.

От 21:00 ч. в Sofia Live Club ще бъде представен новия проект на визуалния артист Полина Герасимова и listening party на новия албум на композитора и продуцент Kan Wakan.

***

Бургас.

От 19.00 ч. в Драматичен театър "Адриана Будевска“ ще се играе постановката "Женитба по обяви".

***

Велинград.

От 9.00 ч. във Велинград и онлайн ще се проведе Национална кръгла маса за финансиране на инвестиции в енергийна ефективност, организирана от Камарата на строителите в България в партньорство с Центъра за енергийна ефективност ЕнЕфект, Агенцията за устойчиво енергийно развитие, Българската стопанска камара, Националния доверителен Екофонд, УАСГ и др.

***

Маджарово.

От 10.00 часа в НЧ "Н. Й. Вапцаров“, гр. Маджарово ще се проведе обществено обсъждане на План за действие за опазване на популациите на Египетски лешояд (Neophron percnopterus Linnaeus, 1758) за периода 2019 – 2028 г.

***

Пловдив.

От 10.10 ч. в зала 9 на Пловдивски районен съд ще бъде разгледано дело срещу П. А. Г.

***

Пловдив.

От 13.00 ч. в зала 11 на Пловдивски районен съд ще бъде разгледано дело срещу подсъдимия А. Г. К.

***

Пловдив.

от 13.30 ч. в зала 1 Апелативен съд – Пловдив ще разгледа дело, образувано по жалби на подсъдимите И. Х. и Н. Ц. , с които искат намаляване на наказанията им, които са по една година условно лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок и глоба от по 5 000 лева.

***

Пловдив.

От 15.00 ч. в зала 2 на Окръжен съд – Пловдив ще бъде разгледано дело срещу К. К.

***

Стара Загора.

От 11.00 ч. в Регионална библиотека "Захарий Княжески“ ще се състои фестивал на оперното и балетно изкуство.

***

Шумен.

От 14.00 ч. в зала 203 на Общината кметът Любомир Христов ще има приемен ден.

***

Шумен.

От 14.00 ч. в стая 317 на общината ще се състои приемен ден на председателя на Общински съвет Шумен Ася Аспарухова.