Посолството на САЩ в Прищина е получило уведомление от Държавния департамент във Вашингтон, че "терористични групи продължават да планират възможни атаки в Балканския регион“. Посолството получи уведомлението на 22 ноември и, както се посочва, са възможни нападения в Косово, пише македонското електронно издание “Република“.

Международните институции в Косово предупредиха служителите си да избягват места, където се събират много хора и големи търговски центрове в Косово.

Интересното е, че това предупреждение е дошло няколко дни преди въоръжената атака в Глоджан, когато в петък вечерта бяха убити трима души в училищен автобус.

"Терористични групи продължават да планират възможни атаки в Балканския регион, включително Косово. Терористите могат да атакуват без предупреждение, насочвайки се към туристически обекти, търговски центрове, пазари, структури на местното управление, хотели, клубове, ресторанти, места за поклонение, паркове, големи спортни и културни събития, образователни институции, летища и други обществени места. “, посочва американското посолство в Косово.

Мисията на ОССЕ в Косово и Метохия призова служителите да бъдат бдителни и препоръча големите търговски центрове да не се посещават до 30 ноември.

Някои международни организации съветват служителите си за евентуална атака срещу големи търговски центрове като Albi Mall и други в Урошевац.

Превод и редакция: Юлиян Марков