Пациентите, настанени за лечение в УМБАЛСМ "Н.И. Пирогов“ след инцидента на автомагистрала "Струма“, са в стабилно и добро общо състояние. Това съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. Четирима от тях в момента са в Клиниката по изгаряния и пластична хирургия на болницата. Те са прекарали нощта в съответствие с очакванията на медицинския персонал на болницата.

В Клиниката по неврохирургия е настанен един пациент със счупване на два гръбначни прешлена, чиято операция е осъществена по-рано тази седмица. Хирургичната интервенция на гръбнака е успешна и възстановителният процес е без усложнения. Същият пациент е претърпял и успешна операция на подбедрицата в Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛСМ "Н.И. Пирогов“ още в деня на хоспитализация – 23 ноември 2021 г.

Двама оцелели от инцидента на автомагистрала "Струма“ са изписани от УМБАЛСМ "Н.И. Пирогов“ в събота и с медицински транспорт на Република Северна Македония са отпътували към родината си. В началото на следващата седмица, след оценка на медицинското състояние на останалите пациенти, предстои тяхното поетапно изписване.