Отборът на пловдивският клуб “КА-2 Рейсинг Тийм" окупира първите три места в квалификациите на “Писта Хасково", която през тази година ще се проведе на трасето край Калояново. Състезанието е последен кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта.

В утрешното състезание на серия “Макси" от първа стартова позиция ще потегли шесткратният шампиона на България - Константин Маршавелов (Mitsubishi Lancer Evo X), който записа най-добро време в провелите се днес две квалификационни сесии - 59.589сек.

От втора стартова позиция ще потегли Венцислав Станев (Mitsubishi Lancer Evo X), който записа време само с 0.031сек. по-слабо от това на своя съотборник в “КА-2 Рейсинг".

Трети ще стартира другият пилот с Mitsubishi Lancer Evo X от пловдивския клуб - Камен Василев, който записва най-добрата си квалификация през този сезон.

“Мисля, че се получи доста добра квалификация, както за мен, така и за целия отбор. Доволни сме, но да не забравяме, че същинската част от уикенда тепърва", сподели Маршавелов след квалификациите днес.

“Доволен съм от квалификацията и резултатите. Мисля, че и тримата сме в доста добра кондиция", добави Василев след съботния ден.

Официалното откриване на състезанието е в неделя от 10:30ч. В 11:00 часа стартират състезанията в отделните серии, като това в серия “Макси" е последно в програмата на “Писта Хасково".