Иван Влъчков с Хонда Сивик ще стартира от първа позиция в серия Туринг на Писта Хасково. Надпреварата се провежда на трасето Дракон край Пловдив и е 5-и последен кръг от шампионата на Затворен маршрут.

За да си осигури короната за 6-а поредна година, Влъчков трябва да спечели на Дракон, а сегашният лидер в първенството Стоил Неков (Хонда Сивик) да не е на 2-а позиция. Заявки за участие в Туринг подадоха общо 15 пилоти.

В първата сесия условията на трасето бяха доста лоши - мъгла и ниски температури. Затова повечето пилоти не си даваха много зор и постиженията не бяха релевантни. Най-бърз бе Стоил Неков.

Във втората квалификация Иван даде цялата газ и свали веднага до 1:04.235 мин. След това пилотът на ДАМАСЦЕНА-Казанлък/КA-2 записа още 2 бързи обиколки, но те не бяха засечени заради проблем с транспондера на автомобила.

От втора позиция ще потегли Димитър Кондев с Рено Клио, който изостана на 0.6 сек от Влъчков. Трети се нареди Искрен Веселинов с Хонда Сивик, следван от Неков и Кольо Карастоянов също от АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък/КA-2, който кара с тренировъчната кола на Влъчков.

"Не направих много бързи обиколки, за да съхраня ресурса на колата, заяви Влъчков. - Излизаме за победа, като конкуренцията е много силна. Благодарим на Стоян Стоянов (Етнографски Комплекс Дамасцена) и Николай Мончев за подкрепата, както и на HTI България."