"Близо 140 пъти автобусът на "Беса Транс“ е минавал и е возел пътници без разрешително. Минал е полицейски контрол, митнически контрол и проверки и всички съзнателно са ги пропускали без пълна документация. (Министрите Благой) Бочварски и (Оливер) Спасовски е нямало как да не знаят, че тази фирма кара цяла година и повече без разрешителни и се толерира от всички държавни служби едновременно. "Защита от този вид не може да бъде предоставена от никой обикновен чиновник в институция“, заявиха от опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ, цитирани от скопското електронно издание “Локално“.

"Кой е наредил автобусите на "Беса Транс“ да пресичат границата повече от 100 пъти без разрешително?“ Кой се облагодетелства от незаконния бизнес на "Беса Транс“, който отне 44 живота? (така пише в изявлението-бел.ред.)

Спасовски и Бочварски не може да не знаят, те бяха длъжни да знаят. Затова и двамата трябва да подадат оставки.

"Само с оставките на Спасовски и Бочварски ще се освободят институциите и ще може да се установи кой и защо е толерирал "Беса транс" и дали този човек е на върха на властта?", заявяват от опозиционната партия.

Превод и редакция: Юлиян Марков