Алтернатива, като сериозна политическа партия, която винаги е знаела как да се издигне над собствените си интереси, тази вечер обсъди възможността и помощта за разблокиране на политическата ситуация в страната (РСМ-бел.ред;). Общият извод на Централното председателство беше, че трябва да им дадем шанс за стабилност и приемственост, за да може страната да се надява на дата за членство в ЕС, каза говорителят на "Алтернатива“ Орхан Муртезани след заседание, проведено в централата на партията в Скопие в петък късно вечерта, цитиран от скопското електронно издание Press 24.

Централното председателство, както той информира, е упълномощило председателя на партията Африм Гаши да комуникира с всички политически участници, премиера и евентуалния нов премиер, за да види каква е тяхната концепция за преодоляване на политическата криза.

"Ще чуем каква е тяхната концепция за преодоляване на кризата, има ли воля за съвместна държавна програма и дали сегашните правителствени партньори са готови да се откажат от част от властта си, за да създадат баланс на силите. Оттук нататък всичко зависи от разговорите и какво ще бъде договорено,“ каза Муртезани.

Тогава, както добави той, окончателното решение за влизане в правителството ще бъде взето от Централното събрание на "Алтернатива“.

"Централното събрание на "Алтернатива“ може да бъде свикано, след като имаме нещо по-конкретно от готовността за преговори“, каза Муртезани.

Отговаряйки на въпрос, той каза, че "Алтернатива“ не се ръководи от апетити за власт.

"Не знаем как ще завършат преговорите, повече ни интересуват начините за излизане от тази криза“, добави Муртезани.

Превод и редакция: Юлиян Марков