"Мустакато бягане“ в подкрепа на мъжкото здраве ще се проведе във Велико Търново. Организатори на нестандартната проява са ентусиастите от групата за активен начин на живот TarnovoRuns, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Велико Търново.



"Знаете ли, че месец ноември по света се смята за месеца на мъжкото здраве? И в знак на солидарност и гласност милиони мъже по света си пускат мустаци. Е, ние нямаме време сега да оформяме мустаци, но всеки бягащ ще бъде окичен с едни завити мустаци от нас. Разбира се, от сърце ще запарим и чайче за всички бягащи, а вие ако желаете може да донесете домашни курабийки, бисквити, кекс, за да почерпим добрите хора“, призовават от TarnovoRuns.

Бягането ще се проведе в парк "Дружба“. Регистрацията ще от 10.00 до 11.00 часа, а маратона стартира в 11.00 часа.



Най-бързите момче и момиче в двете дисциплини – 2 и 5 км ще получат специални тематични грамоти, а след финала на лотариен принцип ще бъдат раздадени и плодови, здравословни награди.

Организаторите уверяват, че ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки. Събитието е напълно безплатно, както и всичко, което организира от TarnovoRuns. Всеки, който иска, може да се включи, без възрастови и други ограничения.

Луиза ТРАНЧЕВА