Регионален исторически музей (РИМ) – Добрич организира национална ученическа конференция на тема "Добруджа и Първата световна война. Събития и личности“, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. Форумът е посветен на 105-ата годишнина от събитията на Добруджанския фронт 1916–1917 г. Конференцията ще бъде проведена в Добрич. В нея ще могат да участват ученици от гимназиалната училищна степен 8–12 клас, самостоятелно или в екип, с научен доклад, съобщение или мултимедийна презентация. Условията за участие в конференцията са публикувани в сайта и "Фейсбук" страницата на РИМ – Добрич. При невъзможност за присъствено провеждане, конференцията ще се проведе онлайн.

През 2020 г. беше проведена ученическа конференция по повод 80 години от подписването на Крайовския договор. В нея взеха участие 36 ученици от 9 до 12 клас от цялата страна. Музейните специалисти се надяват и тази година да има активно участие от страна на младите любители на историята.

Предвижда се електронна публикация на материалите и издаване на сертификати за участие в конференцията. Всички разходи са за сметка на участниците. В заявките за участие е необходимо да се посочат: темата на изследването (с кратко резюме), ръководител (ако има такъв), трите имена на участника, учебно заведение и клас, адрес и телефон за връзка. Крайният срок за заявяване на участие е 5 ноември 2021 г. E-mail за заявки: musei_novaistoria@abv.bg; rim_dobrich@abv.bg; тел.: 0884 311 494.