Къде е осмият спасен от катастрофата на "Струма"? Това е голямата загадка пред сразследващите органи.

В автобуса общо са пътували 52-ма пътници, намерените трупове са 44, а откараните в болница са 7 души.

Говорителят на главния прокурор обърна внимание, че може да се касае и за недобър спомен от свидетел, който е разказал, че са се спасили не 7, а 8 души. Стана ясно още, че трагичният инцидент на "Струма" е довел до решение на главния прокурор още днес да разпореди проверка на ВАС за надзор на законност на пътната сигнализация и маркировка.

Темата за маркировката коментира и заместник главния прокурор и ръководител на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

"Към момента организацията на движението в посочения участък е зле оранизирана. Тази мантинела, първоначално, на която се е нанизал автобуса не само не е полезна, а опасна за движението. Всъщност тя е способствала за настъпване на инцидента. Тези обстоятелства също ще бъдат изследвани от нас. Дали, ако е имало човешка грешка, тя е била улеснена и за нея е способствала лоша организация, лоша сигнализация, лоша маркировка и лоша организация на движението", допълни още той.

По думите му основната версия, по която се работи е човешка грешка. Отхвърлена е ерсията за терористичен акт. Той обяви, че аутопсиите показват, че всички са загинали от задушаване.

Междувременно стана ясно, че всички пострадали при инцидента са в добро общо състояние и без опасност за живота.