Предстои демаскиране на политически касти и може би на цялата политическа система в България. Това каза в интервю за предаването "Това е България“ на Радио "Фокус“ Костадин Костадинов, председател на политическа партия "Възраждане“, която ще бъде част от 47-то Народно събрание. Той определи влизането на партията в парламента като част от програмата, създадена още през 2014 година, включваща три основни цели. Двете вече са постигнати, остава третата цел – на следващите парламентарни избори "Възраждане“ да стане най-голямата политическа сила в България и да управлява страната, подчерта Костадин Костадинов. А условията за това са налице, каза още той.

"В България има много силна липса на лидери, на мъже в политиката, на последователност, принципност, морал, чест и достойнство. Поради тази причина са и толкова чести промените в българското политическо пространство. Ситуацията се променя буквално ден след ден, появяват се нови политически субекти, които са доста съмнителни като съдържание и генезис. Нямат и какво да предложат основно на совите избиратели. В момента вървят преговори за съставяне на правителство, които не са толкова концентрирани върху това какви политики ще изпълнява българското правителство, а около това кой какви постове ще заема“, допълни Костадинов.

По думите му предстоят месеци, през които отново ще паднат доста маски, както се случи през последната година.

"Ще има демаскиране на цели политически касти и може би на цялата политическа система в България. В този момент ще дойде онзи миг, който една голяма част от българските граждани чакат – мигът за справедливо възмездие за всички тези, които превърнаха България в най-бързо изчезващата и умираща държава на земното кълбо. Ако зависи от мен, ние ще потърсим отговорността за всички национални предателства и за престъпленията, извършени срещу българските национални интереси от хората, които ги направиха. Ще потърсим отговорност от тези, които в момента превръщат успешно България в концлагер – въведоха зелените сертификати, принудителната ваксинация и вероятно задължителна ваксинация. Ще потърсим отговорност от тези, които превърнаха България от енергиен център на Балканите в енергийна черна дупка. От хората, които превърнаха България от държава с армия, способна да се изправи в равностоен сблъсък с поне две от своите съседки, в държава, която в момента не може да гарантира сама собствената си териториална цялост. Това са важни за всеки един от нас проблеми и хората, довели ни до това окаяно състояние, трябва да си понесат отговорността“, посочи председателят на политическа партия "Възраждане“ Костадин Костадинов.

В Народното събрание ПП "Възраждане“ ще дава решения и ако тези решения не бъдат приети от хората, които ще имат мнозинство в парламента, партията ще предизвика нови избори, допълни Костадин Костадинов.

Цоня СЪБЧЕВА