С тържествена церемония в Кюстендил беше открита новата зала на библиотечния отдел "Изкуство“, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Кюстендил. Церемонията се състоя пред централната сграда на Регионална библиотека "Емануил Попдимитров“. Присъстваха зам.-кметът на Община Кюстендил с ресор "Култура, образование, туризъм, младежки дейности и спорт“ Светослав Василев, архиерейският наместник на Кюстендилска духовна околия архимандрит Исаак, директорът на Художествена галерия "Владимир Димитров – Майстора“ Валентин Господинов, културни дейци, читатели. Новата зала носи името на основателя и дългогодишен библиотекар в отдела - Зорка Гешева. Самото откриване се случи с флашмоб, в който участваха млади таланти от града.

"Пренасяйки отдела на новото място се постарахме да пренесем, да запазим поставената здрава основа. Да погледнем напред, да предложим нови услуги на младите и на утвърдените вече творци от град Кюстендил“, каза София Пейчева, директор на Регионалната библиотека в града под "Хисарлъка“.

До края на годината всеки, който желае да ползва услугите на културния институт, може да получи безплатна читателска карта.

Венцеслав ИЛЧЕВ