Заместник-главните прокурори Даниела Машева, Красимира Филипова и Борислав Сарафов, и говорителят на главния прокурор Сийка Милева, проведоха работна среща в Съдебната палата в София с външния министър на Република Северна Македония Буяр Османи (РСМ). Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата на Република България (ПРБ). Срещата бе поискана във връзка с тежкия пътен инцидент на автомагистрала (АМ) "Струма“ от 23 ноември 2021 г. На срещата присъстваха и временно управляващият посолството на Северна Македония в България Владимир Кръстевски, Лирим Дачи и Александър Христов от Министерството на външните работи на Северна Македония.

Ръководството на ПРБ поднесе своите искрени съболезнования на народа на Северна Македония и изрази съпричастността си към скръбта на близките на загиналите в пътнотранспортното произшествие.

ПРБ работи максимално бързо и ще положи всички усилия за изясняване на случая и установяване на причините за катастрофата, както и за връщането на телата на жертвите, увериха от ръководството на българската прокуратура представителите на правителството на Северна Македония.

Буяр Османи благодари на прокуратурата за оказаното пълно съдействие във връзка със случая и изрази увереност, че тя ще проведе бързо, ефективно и обективно разследване, за да се изяснят причините за тежкия пътен инцидент.