СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Георги Георгиев е новият председател на Столичния общински съвет (ОБЗОР)

Георги Георгиев е новият председател на Столичния общински съвет (ОБЗОР)

София. Георги Георгиев от ГЕРБ е новият председател на Столичния общински съвет, след като предшественикът му Елен Герджиков подаде оставка по желание на Бойко Борисов. Мотивът му бе, че той не се е справял с работата си и е оставял общинските съветници от групата на ГЕРБ да правят кариера на гърба на партията. Според лидера на БСП-София Калоян Паргов е трябвало експремиерът да поиск...

23 Септември 2021 | 21:04 | Агенция "Фокус"

Иван Мечков, "БСП-София“: Няма да подкрепя Георги Георгиев за председател на СОС

Иван Мечков, "БСП-София“: Няма да подкрепя Георги Георгиев за председател на СОС

София. Няма да подкрепя Георги Георгиев за председател на СОС. Това каза Иван Мечков, общински съветник от групата на „БСП за България“ в Столичния общински съвет, по време на дебатите за избор на нов председател на Съвета, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Няма да подкрепя кандидатурата на Георги Георгиев, независимо от качествата, изброени за кандидата. За мен той е най-слабият кандидат който може да бъде издигнат от ГЕРБ. Ще изтъкна един факт. Колегата трябва да знае, че в българския език има женски ред, а той забравя да го употребява. Когато се научи на български, тогава може да бъде припознат от мен“, коментира Мечков. „Наблюдавайки поведението му в онлайн залата той проявява невъздържаност и невъзпитаност, за разлика от Елен Герджиков, който успяваше да овладее Общинския съвет. Надявам се да поработи върху тези черти от характера си. Ще станат големи скандали, ако председателят си позволява да е по-агресивен от самите общински съветници“, каза още Иван Мечков.

23 Септември 2021 | 12:17 | Агенция "Фокус"

Лидерът на БСП-София Калоян Паргов няма да участва в гласуването за председател на Столичния общински съвет

Лидерът на БСП-София Калоян Паргов няма да участва в гласуването за председател на Столичния общински съвет

София. Калоян Паргов, председател на групата на „БСП за България“ няма да участва в тайното гласувано по избор на нов председател на на Столичния общински съвет, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Групата на БСП има решение, като основна опозиционна сила в СОС, да не подкрепя каквито и да е решения, включително кадрови, на управляващите, както винаги сме правили“, коментира Паргов. Паргов уточни, че поради здравословни и карантинни причини няма да упражни правото си на вот. „Отговорността го изисква“, допълни той.

23 Септември 2021 | 11:39 | Агенция "Фокус"

Малина Едрева, ГЕРБ-СДС: Оставката е личен акт, благодаря на Елен Герджиков за съвместната работа

Малина Едрева, ГЕРБ-СДС: Оставката е личен акт, благодаря на Елен Герджиков за съвместната работа

София. Оставката е личен акт, благодаря на Елен Герджиков за съвместната работа. Това каза Малина Едрева, общински съветник и председател на групата на ГЕРБ-СДС по време на заседание на Столичния общински съвет, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Благодаря на Елен Герджиков за съвместната ни работа. Развитието на града ни не се случва от само себе си. Оставката е личен акт. Моля да уважаваме това“, коментира Едрева.

23 Септември 2021 | 10:45 | Агенция "Фокус"

Миглена Атанасова зае мястото на Елен Герджиков в Столичния общински съвет

Миглена Атанасова зае мястото на Елен Герджиков в Столичния общински съвет

София. Миглена Атанасова положи клетва като общински съветник от групата ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет, предаде репортер на мястото на Елен Герджиков, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Атанасова зае мястото на подали оставка председател на Съвета Елен Герджиков.

23 Септември 2021 | 10:36 | Агенция "Фокус"

Общинските съветници в София трябва да изберат нов председател на Столичния общински съвет

Общинските съветници в София трябва да изберат нов председател на Столичния общински съвет

София. Столичният общински съвет ще проведе заседание. То е насрочено за 10.00 ч. и ще се осъществи чрез платформата CISCO Webex Meeting. Общинските съветници ще трябва да си изберат нов председател на Столичния общински съвет, тъй като на 21 септември изненадващо досегашният председател Елен Герджиков подаде оставка. Столичният общински съвет ще разгледа годишния отчет за изпълнение на Договора за концесия между Столична община и „Софийскавода“. Договорът между „Софийска вода“ и Столична община е в сила от 6 октомври 2000 г. Общинските съветници в столицата ще се занимаят и с доклад за оптимизацията на линии от масовия градски транспорт, обслужвани от Столичен електротранспорт ЕАД. Столичният общински съвет ще разгледа и доклад за експлоатация на нощните автобусни линии N1, N2, N3 и N4 на територията на Столична община във връзка с удължената епидемична обстановка.

23 Септември 2021 | 07:22 | Агенция "Фокус"

Калоян Паргов, БСП: Оставката на Елен Герджиков е „маневри на третия етаж“

Калоян Паргов, БСП: Оставката на Елен Герджиков е „маневри на третия етаж“

София. Оставката на Елен Герджиков е „маневри на третия етаж“. Това каза в предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ Калоян Паргов, председател на Софийската организация на БСП. Според него има престрояване на редиците на ГЕРБ. „През последните близо 2 години политическата обстановка се промени, ГЕРБ е в изолация, тя вече не държи националната власт, това рефлектира и върху местната власт, най-съществено върху столицата, в сърцето на ГЕРБ – София. Очевидно е, че има престрояване на редиците в ГЕРБ. Без значение на предимството, което им дават социологическите проучвания за предстоящите парламентарни избори, те отново ще останат в изолация, тъй като по предварителни заявки никой няма да иска да прави правителство с тях. Остава единствено местната власт като убежище и място за окопаване. На това се дължат може би и тези „маневри на третия етаж“. За мен е учудващо, г-н Герджиков подава оставка, макар че последните близо две години няма заседание на Общинския съвет, на което ние не сме го критикували по начина на водене и по процедурата“, допълни председателят на Софийската организация на БСП. Калоян Паргов каза още, че предстои да се види стратегията на ГЕРБ по отношение на Столична община. А в четвъртък ще се състои избор на нов председател. Цоня СЪБЧЕВА

21 Септември 2021 | 19:52 | Агенция "Фокус"

Председателят на СОС Елен Герджиков е подал оставка

Председателят на СОС Елен Герджиков е подал оставка

София. Председателят на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков е подал оставка. Това съобщиха за Агенция „Фокус от пресцентъра на Съвета. Той е депозирал оставката си и като общински съветник от ГЕРБ в деловодството на Общината. Герджиков не е посочил мотиви за решението си. Това е трети мандат на Елен Герджиков, в който е председател на Столичния общински съвет.

21 Септември 2021 | 17:47 | Агенция "Фокус"