СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Изпълнителите от Spice music festival в Бургас споделиха възторжени коментари за града

Изпълнителите от Spice music festival в Бургас споделиха възторжени коментари за града

Бургас. Възторжени коментари за Бургас споделиха звездите от второто издание на Spice music festival в книгата, в която известни гости на града записват своите послания, пожелания и впечатления. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. „Бургас вече е моят трети дом“ е записал пред автографа си колоритният Lou Bega, който взриви публиката в първата фестивална вечер. Хар...

18 Август 2020 | 12:14 | Агенция "Фокус"

Хиляди се събраха в Бургас на Spice music festival

Хиляди се събраха в Бургас на Spice music festival

Бургас. Хиляди се събраха в Бургас на Spice music festival, предаде репортер на Радио "Фокус" - Бургас. Жители и гости на града посрещнаха началото на второто издание на фестивала. Spice music festival е посветен на музиката от 90-те и нейните любители, а обособеното място за провеждането на тридневната проява е Морска гара в близост до пристанището. Програмата откри диджей Марти Джи, а веднага след него на сцената се качи Rozalla. По време на фестивала има и българско участие, което тази вечер беше представено от Братя Аргирови. След тях се очакват изпълненията и на Las Ketchup, Layzее a.k.a. Mr President, Sonique, Real 2 Real ft. The Mad stuntman, а около полунощ - на Лу Бега. За провеждането на мероприятието са предприети необходимите мерки по отношение предотварятване разпространението на COVID-19. На място има разположени мобилни мивки с поставен дезинфектант, капацитетът е намален на 50 %. На място има и полицейски екипи, които следят за спазването на реда. Във фестивалата зона са обособени и шатри, предлагащи храна и напитки за посетителите. По-рано днес в Бургас беше разделена и паркинг зона на ул. "Булаир", в отсечката от ул. "Фотинов" до ул. "Цар Симеон 1", с което да бъдат улеснени посетителите на фестивала. Те имат възможност да паркират в двете десни ленти на улицата. От Община Бургас заявиха, че с цел осигуряване на подходящи условия за провеждането на фестивала и гарантиране сигурността на присъстващите, се налага временно ограничение на движението от кръговото кръстовище на х-л "Приморец" до стария подстъп към Зоната за обществен достъп, а паркингът преди входа към Магазия 1 няма да се може да се ползва. Мария ПОПЧЕВА

7 Август 2020 | 21:34 | Агенция "Фокус"

Музикалното трио „Антибиотика“ ще се събере отново на сцена за SPICE Music festival в Бургас

Музикалното трио „Антибиотика“ ще се събере отново на сцена за SPICE Music festival в Бургас

Бургас. Най-успешното българско дамско музикално трио „Антибиотика“ ще се събере отново на сцена само и единствено за SPICE Music festival в Бургас. Това обявиха организаторите на фестивала, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. „Това е подарък за всички, които харесват Антибиотика! Досега много пъти са се опитвали да ни събират, но само SPICE Music festival успяха! Преценихме, че единствено събитие от подобен мащаб може да ни качи отново на сцена, така че приемаме предизвикателството!", споделят дамите от „Антибиотика“ и нямат търпение да се върнат на сцената именно в Бургас, откъдето през 2000 г. стартира първото им турне. „Антибиотика оставиха трайна следа в българската музикална история, 3 албума и едни от най-добрите поп парчета на всички времена - „Няма как", „Искаш да си с мен" (с Мишо Шамара), „Какво е времето вътре в мен" и т.н. Музиката им звучеше навсякъде в края на 90-те и нито една дамска формация не успя след това да надмине успеха им. Освен, че вече се подготвят да ви пренесатотново в 90-те с най-големите си хитове, Ани, Савина и Силвия решиха да запишат ново парче за участието си на SPICE Music festival 2020! Песента се записва в България и в САЩ, където живее Савина и откъдето ще се прибере специално за това единствено завръщане на Антибиотика! Очаквайте премиерата на песента в началото на лятото, а видеоклипът към новия летен хит ще се снима по време на самия фестивал", посочват още от Общината. Едни от най-големите звезди на 90-те пристигат в Бургас, за да се качат на сцената на SPICE Music festival 2020 - Bomfunk MC's и легендарните En Vogue, C+C Music Factory, Sonique, мамбо фурията Lou Bega, Corona с участието на бразилската дива Олга де Суза, германските хип-хопъри C-Block, испанките Las Ketchup, Reel 2 Real ft. The Mad Stuntman, който също ще видим за първи път на фестивална сцена у нас, Rozalla с "Everybody's free", италианската денс формацията Black Box, LayZee aka Mr.President, който ще ни върне в 1996 с "Coco Jamboo" и британското дуо Maxx, което от 2019 отново се завърна на сцената, Kosheen, Nana, Vengaboys и Double You. Заради големия успех на фестивала тази година той ще бъде цели три дни - 7, 8 и 9 август 2020 и отново ще се проведе на територията на Пристанище Бургас. Фестивалната зона ще бъде по-голяма, а сцената, ефектите и цялостната хореография - още по-мащабни. Очаквайте още изненади и артисти, с които ще си припомним най-добрите хитове и атмосферата на 90-те години, при това в уникален формат - на метри от морския бряг! Билети могат да бъдат закупени от EpayGo и в мрежата на EasyPay в цялата страна. За най-големите фенове на музиката на 90-те организаторите са предвидили и VIP билети. VIP билетът дава достъп до специално изградени VIP платформи и VIP бар, по-бърз достъп до фестивалната зона и отделни санитарни помещения. VIP билети може да купите оттук.

7 Август 2020 | 08:19 | Агенция "Фокус"

В Бургас започва Spice music festival

В Бургас започва Spice music festival

Бургас. Специална паркинг зона ще бъде обособена на ул. „Булаир“ в Бургас в отсечката от ул. „Фотинов“ до ул. „Цар Симеон I“ по време на Spice music festival. Посетителите ще могат да паркират колите си в двете десни ленти. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. От днес до 9 август на същата локация на Морска гара ще се проведе Spice music festival. Паркинг зоната ще осигури места за около 120 автомобила и ще може да се ползва от 14.00 часа днес до 12.00 часа на 10 август. С цел осигуряване на подходящи условия за провеждането на фестивала и гарантиране сигурността на присъстващите, се налага временно ограничение на движението от кръговото кръстовище на х-л „Приморец" до стария подстъп към Зоната за обществен достъп. Няма да може да се ползва и паркингът преди входа към Магазия 1. Това ограничение е до 9.00 часа на 10 август. Посетителите на феста могат да ползват и алтернативни паркинги в близък периметър до събитието - Паркинг "Гурко", Паркинг "Опера", Паркинг "Трия Сити център", Паркинг "Кирил и Методий", Паркинг "Пиргос". Ограничението се налага, за да се осигури достъп на организаторите на Street Food & Art Festival, който тази година се провежда на 5 и 9 август. В програмата му са включени кулинарни демонстрации, вълнуващи срещи с известни готвачи и блогъри, акустични концерти и лятно кино.

7 Август 2020 | 07:52 | Агенция "Фокус"

Специална паркинг зона ще бъде обособена на ул. „Булаир“ в Бургас по време на Spice music festival

Специална паркинг зона ще бъде обособена на ул. „Булаир“ в Бургас по време на Spice music festival

Бургас. Специална паркинг зона ще бъде обособена на ул. „Булаир“ в Бургас в отсечката от ул. „Фотинов“ до ул. „Цар Симеон I“ по време на Spice music festival. Посетителите ще могат да паркират колите си в двете десни ленти. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Паркинг зоната ще осигури места за около 120 автомобила и ще може да се ползва от 14.00 часа на 7 август до 12.00 часа на 10 август. С цел осигуряване на подходящи условия за провеждането на фестивала и гарантиране сигурността на присъстващите, се налага временно ограничение на движението от кръговото кръстовище на х-л „Приморец" до стария подстъп към Зоната за обществен достъп. Няма да може да се ползва и паркингът преди входа към Магазия 1. Това ограничение ще бъде въведено от 9.00 часа на 5 август до 9.00 часа на 10 август. Посетителите на феста могат да ползват и алтернативни паркинги в близък периметър до събитието - Паркинг "Гурко", Паркинг "Опера", Паркинг "Трия Сити център", Паркинг "Кирил и Методий", Паркинг "Пиргос". Ограничението се налага, за да се осигури достъп на организаторите на Street Food & Art Festival, който тази година се провежда на 5 и 9 август. В програмата му са включени кулинарни демонстрации, вълнуващи срещи с известни готвачи и блогъри, акустични концерти и лятно кино. От 7 до 9 август на същата локация на Морска гара ще се проведе Spice music festival.

4 Август 2020 | 12:09 | Агенция "Фокус"