СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пламъци в Старозагорско (ОБЗОР)

Пламъци в Старозагорско (ОБЗОР)

София. Два пожара възникнаха в горски местности край селата Светлина и Дълбоки. Първо бе локализиран низовият пожар, разпрострял се в борова гора в района на село Светлина.Сигналът за възникналия пожар в борова гора над труднодостъпна местност в района на село Дълбоки в област Стара Загора бе подаден малко след 18.10 часа снощи. Мястото бе непроходимо за специализирани автомобили, к...

26 Юли 2020 | 20:09 | Агенция "Фокус"

Военнослужещи от Сухопътните войски помагат в гасенето на пожара над село Дълбоки

Военнослужещи от Сухопътните войски помагат в гасенето на пожара над село Дълбоки

Стара Загора. Военнослужещи от 38-ми батальон от състава на Втора механизирана бригада помагат в гасенето на пожар над с. Дълбоки, област Стара Загора. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. На терен от 7.00 часа тази сутрин действат 24 човека с шест броя техника под ръководството на капитан Герасим Златинов. Пожарът е възникнал снощи в гориста и труднодостъпна местност над село Дълбоки. Специализираният екип за предотвратяване и/или преодоляване на последиците от бедствия е задействан рано тази сутрин на основание отправено искане от директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и по разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

26 Юли 2020 | 10:06 | Агенция "Фокус"

НИМХ: Екстремален индекс за пожароопасност е в сила за територии от 8 области на страната

НИМХ: Екстремален индекс за пожароопасност е в сила за територии от 8 области на страната

София. Екстремален индекс за пожароопасност е в сила за територии от 8 области на страната. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Екстремалният индекс важи за територии от областите Бургас, Велико Търново, Разград, Русе, Сливен, Стара Загора, Търговище и Ямбол. Екстремалният индекс означава, че са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони.

26 Юли 2020 | 09:04 | Агенция "Фокус"

Два пожара са възникнали в горски местности край селата Светлина и Дълбоки

Два пожара са възникнали в горски местности край селата Светлина и Дълбоки

София. Два пожара са възникнали в горски местности край селата Светлина и Дълбоки. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Локализиран е низовият пожар, разпрострял се в борова гора в района на село Светлина. Сигналът за възникналия пожар в борова гора над труднодостъпна местност в района на село Дълбоки в област Стара Загора, е подаден малко след 18.10 часа снощи. Мястото е непроходимо за специализирани автомобили, това налага пожарникарите пеша да достигнат до огнището. Няма опасност за населението. Мобилизиран е целият наличен състав на РДПБЗН - Стара Загора, на място действията се ръководят от директора на пожарната. Локализиран е низовият пожар, разпрострял се в борова гора близо до село Светлина. Сигналът е подаден към 13.18 часа вчера. Изпратените екипи са успели да погасят пламъците. Няма опасност за здравето и живота на местните жители.

26 Юли 2020 | 08:15 | Агенция "Фокус"