СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Изпълнителите от Spice music festival в Бургас споделиха възторжени коментари за града

Изпълнителите от Spice music festival в Бургас споделиха възторжени коментари за града

Бургас. Възторжени коментари за Бургас споделиха звездите от второто издание на Spice music festival в книгата, в която известни гости на града записват своите послания, пожелания и впечатления. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. „Бургас вече е моят трети дом“ е записал пред автографа си колоритният Lou Bega, който взриви публиката в първата фестивална вечер. Хар...

18 Август 2020 | 12:14 | Агенция "Фокус"

EAST 17 и Спенс участват в третия фестивален ден на SPICE MUSIC FESTIVAL в Бургас

EAST 17 и Спенс участват в третия фестивален ден на SPICE MUSIC FESTIVAL в Бургас

Бургас. Една от най-известните бой банди на 90-те - East 17 - участват в програмата на SPICE Music Festival. Освен тях в Бургас е и дългоочакваният от феновете рапър без който 90-те никога нямаше да бъдат същите - Спенс, заедно с DJ Groovy. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Промените в последния момент се налагат, заради усложнената обстановка за пътуване и непрекъснато променящите се правила в страните, от които артистите идват, което направи направи пристигането на някои от тях в България невъзможно. Последната неочаквана изненада бяха новите рестрикции, които германското правителство наложи за пътуване на свои граждани от и до определени летища в Европа, която възпрепятства пристигането на Masterboy в Бургас. За сметка на това, обаче, организаторите успяха да включат по най-бързия начин в програмата други обичани артисти от 90-те като East 17 и 5IVE. "Непрекъснато променящите се условия за пътуване по света не спират да ни изненадват, но успяваме да реагираме навреме и да осигурим други артисти на мястото на тези, които са възпрепятствани да дойдат. Надяваме се феновете да разберат колко сложно е да се осъществи събитие от подобен мащаб в новите условия, в които се налага да живеем", споделя Николай Тодоров, организатор на SPICE Music festival. East 17 бяха едни от хедлайнерите на първия SPICE Music Festival и всички техни фенове, които израснаха с хитовете им през 90-те знаят, че срещата с тях e незабравима. А другата момчешка група в програмата на SPICE Music Festival - 5IVE, е проект на създателите на Spice girls и успя да завладее сърцата на хиляди момичета по света с хитовете си и харизматичното си присъствие на сцената. Освен тях на сцената на SPICE Music Festival са видим Kosheen, Nana, Double You, Tania Evans - оригиналният глас на култовото парче на Culture Beat "Mr. Vain" и DJ Emotion. SPICE Music Festival се организира от "Културно-масова дейност" ЕООД. Министерство на туризма е партньор на фестивала.

9 Август 2020 | 21:35 | Агенция "Фокус"

Хиляди се събраха в Бургас на Spice music festival

Хиляди се събраха в Бургас на Spice music festival

Бургас. Хиляди се събраха в Бургас на Spice music festival, предаде репортер на Радио "Фокус" - Бургас. Жители и гости на града посрещнаха началото на второто издание на фестивала. Spice music festival е посветен на музиката от 90-те и нейните любители, а обособеното място за провеждането на тридневната проява е Морска гара в близост до пристанището. Програмата откри диджей Марти Джи, а веднага след него на сцената се качи Rozalla. По време на фестивала има и българско участие, което тази вечер беше представено от Братя Аргирови. След тях се очакват изпълненията и на Las Ketchup, Layzее a.k.a. Mr President, Sonique, Real 2 Real ft. The Mad stuntman, а около полунощ - на Лу Бега. За провеждането на мероприятието са предприети необходимите мерки по отношение предотварятване разпространението на COVID-19. На място има разположени мобилни мивки с поставен дезинфектант, капацитетът е намален на 50 %. На място има и полицейски екипи, които следят за спазването на реда. Във фестивалата зона са обособени и шатри, предлагащи храна и напитки за посетителите. По-рано днес в Бургас беше разделена и паркинг зона на ул. "Булаир", в отсечката от ул. "Фотинов" до ул. "Цар Симеон 1", с което да бъдат улеснени посетителите на фестивала. Те имат възможност да паркират в двете десни ленти на улицата. От Община Бургас заявиха, че с цел осигуряване на подходящи условия за провеждането на фестивала и гарантиране сигурността на присъстващите, се налага временно ограничение на движението от кръговото кръстовище на х-л "Приморец" до стария подстъп към Зоната за обществен достъп, а паркингът преди входа към Магазия 1 няма да се може да се ползва. Мария ПОПЧЕВА

7 Август 2020 | 21:34 | Агенция "Фокус"

В Бургас започва Spice music festival

В Бургас започва Spice music festival

Бургас. Специална паркинг зона ще бъде обособена на ул. „Булаир“ в Бургас в отсечката от ул. „Фотинов“ до ул. „Цар Симеон I“ по време на Spice music festival. Посетителите ще могат да паркират колите си в двете десни ленти. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. От днес до 9 август на същата локация на Морска гара ще се проведе Spice music festival. Паркинг зоната ще осигури места за около 120 автомобила и ще може да се ползва от 14.00 часа днес до 12.00 часа на 10 август. С цел осигуряване на подходящи условия за провеждането на фестивала и гарантиране сигурността на присъстващите, се налага временно ограничение на движението от кръговото кръстовище на х-л „Приморец" до стария подстъп към Зоната за обществен достъп. Няма да може да се ползва и паркингът преди входа към Магазия 1. Това ограничение е до 9.00 часа на 10 август. Посетителите на феста могат да ползват и алтернативни паркинги в близък периметър до събитието - Паркинг "Гурко", Паркинг "Опера", Паркинг "Трия Сити център", Паркинг "Кирил и Методий", Паркинг "Пиргос". Ограничението се налага, за да се осигури достъп на организаторите на Street Food & Art Festival, който тази година се провежда на 5 и 9 август. В програмата му са включени кулинарни демонстрации, вълнуващи срещи с известни готвачи и блогъри, акустични концерти и лятно кино.

7 Август 2020 | 07:52 | Агенция "Фокус"

Специална паркинг зона ще бъде обособена на ул. „Булаир“ в Бургас по време на Spice music festival

Специална паркинг зона ще бъде обособена на ул. „Булаир“ в Бургас по време на Spice music festival

Бургас. Специална паркинг зона ще бъде обособена на ул. „Булаир“ в Бургас в отсечката от ул. „Фотинов“ до ул. „Цар Симеон I“ по време на Spice music festival. Посетителите ще могат да паркират колите си в двете десни ленти. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Паркинг зоната ще осигури места за около 120 автомобила и ще може да се ползва от 14.00 часа на 7 август до 12.00 часа на 10 август. С цел осигуряване на подходящи условия за провеждането на фестивала и гарантиране сигурността на присъстващите, се налага временно ограничение на движението от кръговото кръстовище на х-л „Приморец" до стария подстъп към Зоната за обществен достъп. Няма да може да се ползва и паркингът преди входа към Магазия 1. Това ограничение ще бъде въведено от 9.00 часа на 5 август до 9.00 часа на 10 август. Посетителите на феста могат да ползват и алтернативни паркинги в близък периметър до събитието - Паркинг "Гурко", Паркинг "Опера", Паркинг "Трия Сити център", Паркинг "Кирил и Методий", Паркинг "Пиргос". Ограничението се налага, за да се осигури достъп на организаторите на Street Food & Art Festival, който тази година се провежда на 5 и 9 август. В програмата му са включени кулинарни демонстрации, вълнуващи срещи с известни готвачи и блогъри, акустични концерти и лятно кино. От 7 до 9 август на същата локация на Морска гара ще се проведе Spice music festival.

4 Август 2020 | 12:09 | Агенция "Фокус"