СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Доц. Светослав Малинов: Най-лошото, което може да се случи на България, е голяма коалиция между ГЕРБ и БСП

Доц. Светослав Малинов: Най-лошото, което може да се случи на България, е голяма коалиция между ГЕРБ и БСП

София. Най-лошото, което може да се случи на България, е голяма коалиция между ГЕРБ и БСП. Това каза за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ доц. Светослав Малинов, ръководител на катедра „Политология“ в СУ „Свети Климент Охридски“.„Това окончателно ще дискредитира институциите, ще намали шансовете да се борим с корупцията почти до нула и ще се получи възмож...

6 Юли 2020 | 19:33 | Агенция "Фокус"

Премиерът Бойко Борисов: Президентът да се опита да обединява, а не да разединява нацията

Премиерът Бойко Борисов: Президентът да се опита да обединява, а не да разединява нацията

Поморие. Президентът да се опита да обединява, а не да разединява. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в Поморие, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. По думите му работата на опозицията е да недоволства. "Обществените поръчки се виждат зад мен. Това е ролята на президента Радев – да отида да се разходи някъде, да каже нещо, а на следващия ден вие да ме питате. Ние всеки ден показваме това, което той е видял – пълен е язовирът на Белмекен. Чак до Перник караме вода. Пожелавам на президента хубава неделя. Ние показваме направеното", заяви премиерът. Според него българският бизнес не заслужава такова отношение. "Завиждам му само за това, че успя да направи реформа в съдебната система - това да ти пращат предварително съдиите актовете и да ги одобряваш. За това мечтае всеки упраляващ, но на нас не ни се е случвало", посочи премиерът. Мария ПОПЧЕВА

5 Юли 2020 | 11:05 | Агенция "Фокус"

Премиерът Бойко Борисов: Аз не водя война, правя заводи, пътища и суперкомпютри

Премиерът Бойко Борисов: Аз не водя война, правя заводи, пътища и суперкомпютри

Пазарджик. Аз не водя война, правя заводи, пътища и суперкомпютри. Това каза премиерът Бойко Борисов в Пазарджик по време на откриването на нова производствена база в града, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Пазарджик. „Това е новината – че направихме първа копка на суперкомпютър в България. Това е иновацията. Той ще е единствен на Балканите с най-мощен процесор. Всички ще ни завиждат. Февруари той ще стане готов. Това е голямата новина и това ще остане в историята. Аз не водя война, правя заводи, пътища и суперкомпютри. Как да им обясниш как се доказват от затворена Германия оборудване, как се довеждат инжинери и как тези технолози сме ги докарали в пандемията, за да работят. Това е важно за семействата, които си изкарват прехраната“, посочи Борисов. „Пламен Узунов беше милиционер от Пловдив, аз съм го правил директор. Бил на разпит, еми да бъде! Това ли е темата?“, запита министър-председателят.

3 Юли 2020 | 12:45 | Агенция "Фокус"

Премиерът Бойко Борисов: Не съм крил, че познавам целия бизнес, това не е проблемът

Премиерът Бойко Борисов: Не съм крил, че познавам целия бизнес, това не е проблемът

София. Не съм крил, че познавам целия бизнес, това не е проблемът. Това каза премиерът Бойко Борисов в Пазарджик по време на откриването на нова производствена база в града, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Пазарджик. „Забавни са ми. От сутрин до вечер всеки иска да се оправдава с мен. Не съм крил, че познавам целия бизнес. Това не е проблемът. Проблемът е в това, че обвиняват само другите. Проблемът е, че преди няколко седмици колегата Радев каза, че е недопустимо и престъпно това, премиерът да си извади чатовете. Затова сега е толкова гузна ситуацията. За мен това не е укоримо“, посочи Борисов. „Всичко това ни отдалечава само от големите цели, от голямата работа. Всички бяхме на разпит. Това е важното - човек за човек и заплата за заплата. Трябва да обясним на хората важната новина, че коронавирусът е тук и трябва да защитим болниците. Мярката 60/40 означава, че 60% от нашите пари отива за запазване на работниците. Трябва да защитим болниците, но не да затворим всичко, а всеки трябва да се пази все едно е със заповед затворен. Няма да говоря повече за скандали. Хората виждат какво правим“, допълни той.

3 Юли 2020 | 12:26 | Агенция "Фокус"

Премиерът Бойко Борисов: Не си ги пазя SMS-ите, не съм момиче, не виждам за какво е тази истерия

Премиерът Бойко Борисов: Не си ги пазя SMS-ите, не съм момиче, не виждам за какво е тази истерия

София. Не си ги пазя SMS-ите, не съм момиче, не виждам за какво е тази истерия. Това каза премиерът Бойко Борисов в Пазарджик по време на откриването на нова производствена база в града, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Пазарджик. По повод скандалите с SMS-ите премиерът посочи: „Няма да коментирам, не желая“. „Не виждам нищо лошо. Няма държавен глава, при който да съм бил, и неговите съветници да не са му давали листчета. Ако има тяхна фирма проблем в България, ако има големи инвеститори, които искат да дойдат тук, да ги препоръчат. Това не е наказуемо. Укоримо е само да наказваш другите, а да казваш, че си девица. Не виждам нищо укоримо. На Бобоков съм помагал, водил съм го с делегация в Узбекистан, при премиера, в Румъния, в Турция. Това са български инвеститори в други държави и сме ги подкрепяли. Това не е лошо, защо се оправдават? Какво лошо има?“, попита Борисов. „Да, разбира се, писали са ми SMS-и. Това е повече от нормално. Не си ги пазя SMS-ите, не съм момиче. Някои са далеч от мъжете, за да си ги пазят с години и да ги показват после. Обаждал ми се е, дошъл е, водили сме много работни срещи. За да отида при стария президент на Узбекистан, трябва да се договори с него. Не виждам за какво е тази истерия. Ако е Борисов е лошо, а ако е Радев, това е нападение. От всичко, което казах, само това искам да уточня. Препратих на Божков SMS-а. Казваш си истината и всичко е точно. Какво лошо има да кажеш: семейни приятели сме, познаваме се..има човекът бизнес там и решихме да го подкрепиме. Какво е укоримо?“, запита премиерът.

3 Юли 2020 | 12:20 | Агенция "Фокус"