НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 01:43


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Тодор Йосифов, ГЕРБ: За младите  няма невъзможни цели, стига да повярват в тях

Тодор Йосифов, ГЕРБ: За младите няма невъзможни цели, стига да повярват в тях

17 Ноември 2019 | 14:54 | Агенция "Фокус"
Созопол. „За младите хора няма невъзможни неща. Но за да са активни и да не признават граници, първо трябва да повярват в себе си. Всички вие, участници в регионалната академия, трябва да откриете по какъв начин да сте полезни на обществото най-напред на местно ниво. С какво можете да допринесете за живота в своя град. Ако имате мнение и го изразявате свободно, ако го отстоявате – то ще променя света около вас. Не се страхувайте от провала, не се отказвайте заради различни фактори. Младите хора, които сме заедно във всички общини на България и активно развиваме структурите на МГЕРБ, както и на други младежки организации, имаме големи успехи. И не на последно място - винаги бъдете лоялни към екипа си, хората помнят какво си създал, а не толкова кой е бил начело на даден проект или реализация“. Така председателят на „Младежки глас“ и общински съветник от ГЕРБ, Тодор Йосифов, откри лекционния панел „Млади и активни“ в рамките на регионалната академия на партията в Созопол, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Модератор бе Камелия Димитрова, дългогодишен член на МГЕРБ-Бургас. Събитието се провежда със съдействието и подкрепата на фондация „Конрад Аденауер“ и е насочена към социалните политики.
Йосифов мотивиращо сподели какъв път е изминал от началото на създаването на МГЕРБ до днес. „От 2006 г. също както модератора ни Камелия Димитрова и голяма част от младежите ни в Бургас, сме учредители на ГЕРБ. Една от първите структури на младежкия ГЕРБ е в нашия град още през същата година. 4 мандата бях председател на организацията преди сегашният - Николай Василев, да продължи успешното съществуване на структурата. Защо споделям всичко това – силата на една организация е в екипа, а не само в човекът, който се занимава с дадена дейност. Силният лидер винаги е заобиколен от хора, които са отлични кадри. Това характеризира и нашата организация. Силата на това да променяш бележи успехи“, категоричен бе бургаският общински съветник.
Като председател на най-голямата неправителствена организация на младите хора в България, Тодор Йосифов акцентира върху опита, който е натрупал чрез развитието на социалните, младежки дейности. „Когато започнахме да се занимаваме с това, когато станахме политически активни, бяхме 18-19 годишни. Тогава нищо не се случваше с младите хора спрямо обществената и политическа обстановка. Нямаше кой да ни подаде ръка, а сега промяната е огромна. Лекторите преди мен споделиха за много програми, по които работят ресорните министерства. Младите хора в България по нищо не отстъпват по младежите по света, казвам го от личен опит, натрупан от работата ми не само в България, но и в чужбина по различни проекти. Българските младежи са едни от най-борбените, с хъс, потенциал. Те трябва непрекъснато да надграждат постигнатото“, допълни Йосифов.
Той сподели, че победите, които постигат младите не са лесни, но заради това те трябва да имат самочувствие за постигнатото. „Вие в тази зала сте пример за останалите млади хора. Младите хора са успешни в различни сфери, но това, което ги характеризира е волята да променят нещо“.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Саудитец откри стрелба във военна база в щата Флорида. 7 декември 2019 г.
Саудитец откри стрелба във военна база в щата Флорида. 7 декември 2019 г.

ВИДЕО
Българската Коледа
Българската Коледа
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.